A3 Haber

Eğitimcilerden promosyon eylemi

Eğitimcilerden promosyon eylemi

Eğitimcilerden promosyon eylemi
Ekim 22
13:10 2022

Foça’da eğitimciler, promosyon güncellemesi için Yapı Kredi Bankası Foça Şubesi önünde eylem yaptı.

BirGün Ege’nin haberine göre, İzmir’in Foça ilçesinde Eğitim Sen, Eğitim İş, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim Bir Sen promosyon güncellemesi talebiyle Yapı Kredi Bankası Foça Şubesi önünde açıklama yaptı.

Foça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 400 personeli adına yapılan açıklamada, 18 ay önce banka ile yapılan maaş promosyon anlaşmasının kalan 18 aylık süre için güncellenmesi talep edildi.

Açıklamada, “18 ay önce banka tarafından eğitim çalışanlarına 4 bin TL promosyon ödemesi yapılmıştır. Ancak o zamanki maaşlar daha düşüktü. Yüksek enflasyon sebebiyle maaşlarımıza yüzde civarında zam yapıldı. Dolayısıyla 400 eğitim çalışanı için bankaya daha yüksek oranlarda ödemeler yapılmaktadır. Bankalar yüzde 400’ler civarında kar oranları açıklamaktadır. Birçok banka maaş promosyon kampanyaları yapmaktadır. Bizlerin taleplerine kulaklarını tıkamakta ve herhangi bir teklif sunmamaktadır” denildi.

Bankaların birer ticari işletme, öğretmenlerin de bankaların müşterileri olduğu vurgulanan açıklamada şunlar dile getirildi:

“Ticari bir işletmenin müşterilerinin taleplerine duyarsız kalmasını anlamakta zorlanıyoruz. Maaşlarımız bu bankaya yattığı için faturalarımızın otomatik ödemeleri bu banka kanalıyla yapılmakta, bu bankadan kredi çekmekte ve bu bankanın kredi kartını kullanmaktayız. Tüm bu giderleri yapan bizleri, memnun etmek ve biz müşterilerini kaybetmek istemeyeceğini düşünerek, banka şube yönetimini kalan promosyon süresi için teklif vermeye ve eğitim sendikaları başkanları ile görüşmeye davet ediyoruz.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER