A3 Haber

Aile Sağlığı Merkezi’nde bir saldırgan, hemşireyi silahla vurup intihara kalkıştı

Aile Sağlığı Merkezi’nde bir saldırgan, hemşireyi silahla vurup intihara kalkıştı

Aile Sağlığı Merkezi’nde bir saldırgan, hemşireyi silahla vurup intihara kalkıştı
Ekim 24
13:40 2022

Karaman’da 28 yaşındaki Hüseyin B., 26 yaşındaki hemşire Emine A.’yı çalıştığı aile sağlık merkezinde tabancayla vurdu, ardından da aynı silahla intihara kalkıştı. Hüseyin B.’nin, Emine A.’ya platonik aşk beslediği öne sürülürken, ikisinin de hayati tehlikelerinin devam ettiği belirtildi.

Olay, saat 11.30 sıralarında Hamidiye Mahallesi’ndeki 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’nde meydana geldi. Hüseyin B., aile sağlığı merkezine giderek, hemşire Emine A.’ya odasında tabancayla ateş etti. Ardından da aynı tabancayla kendi göğsüne ateş edip intihara kalkıştı.

Emine A. ve Hüseyin B.’ye ilk olarak sağlık merkezindeki doktorlar müdahalede bulundu. Ardından iki yaralı, ihbarla çağrılan ambulansla Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralıların hayati tehlikeleri bulunurken olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Karaman Valisi’nden açıklama

Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun ile birlikte, 1 Nolu Aile Sağlı Merkezi’nde silahlı saldırıya uğrayan hemşire Emine A. ile intihara kalkışan saldırgan Hüseyin B.’nin sağlık durumlarına ilişkin Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ahmet Yılmaz’dan bilgi aldı.

​Vali Akkoyun, saldırgan Hüseyin B. ile hemşire Emine A.’nın teyze çocuğu olduğunu ve her iki yaralının da ameliyata alındığını söyledi.

Olaya ilişkin detayları da paylaşan Vali Akkoyun, şunları söyledi:

  • “Bugün öğle saatlerinde Karaman 1 No’lu Sağlık Ocağı’nın üst kısmında görevli hemşiremiz Emine A., Hüseyin B. isimli vatandaşımız tarafından silahla yaralanmıştır. Olay yerine 112 ekiplerimiz anında müdahale etmişler. 112 Acil Yardım ekiplerimiz ilk müdahaleyi yaptıktan sonra yaralılarımız Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilmiş. Tabi Hüseyin B., Emine A. hemşiremiz yaraladıktan sonra aynı silahla göğüs kısmına ateş etmek suretiyle intihara teşebbüste de bulunmuştur. İki yaralımızın Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde şu anda ameliyatları devam ediyor. Emniyet ve sağlık birimlerimizin ilk belirlemelere göre, Hüseyin B. ve Emine A. teyze çocukları; aralarında daha önceden herhangi bir husumetin olmadığı şu an için tespitlerimiz. Sağlık ekiplerimizin ve emniyet birimlerimizin ilk belirlemelerine göre az önce de dediğim gibi herhangi bir husumet olmadığı, aralarında özel bir konunun olduğu, ilk belirlemelere göre alınan teyit edilmemiş bir bilgi. Tabi tahkikat sonrası, soruşturma sonrası durum netliğe kavuşturacak inşallah.”(DHA)

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER