A3 Haber

Akşener’den “konut yardımı için üç çocuk şartı”na tepki: Burada bir dümen var…

Akşener’den “konut yardımı için üç çocuk şartı”na tepki: Burada bir dümen var…

Akşener’den “konut yardımı için üç çocuk şartı”na tepki: Burada bir dümen var…
Ekim 25
09:45 2022

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Halktv’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı.

Akşener, türban tartışmalarıyla ilgili “Başörtüsü çözülmüş bir konu” dedi

Akşener’in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“Partimizin kuruluş günü. İyi ki bu partiyi kurmuşuz. Kılıçdaroğlu’ndan 15 vekil talep ettim. O arkadaşlarımızın katılmasıyla grup kurmuş olduk. Onlardan herhangi bir menfaat sağlamamız Türkiye’ye yeni bir şey demokrasi örneği gösterdi.

Bir şey değişti her şey değişti. 4 Parti Millet İttifakı’nı kurduk. Sonuç itibariyle Cumhur İttifakı çoğunluğu kaybetti.

Cumhur İttifakı çocuklar gibi ayaklarını yere vuruyor “adayınız kimdir?” diye. Bu da bana gerekeni yaptığımızı gösteriyor.

Biz kurulmamış olsaydık bugün bu ucube sistem oturmuş olurdu. Meclis aritmatiği bambaşka olacaktı. Gördük ki farklılıklar zenginliktir. Müşteriklerimiz çok. Biz kurulmamış olsak Bugün Gelecek ve DEVA partileri belki de o masada olmayacaktı.”

Ülkede her yerde kriz var

Cumhurbaşkanının vatandaşlarına “sürtük” dediği bir ülkede dışarıda başlamak üzere her şeyde kriz var. Her türlü iftiranın atıldığı, hakaretin yapıldığı bir ülke. Ben yoksul evlere gidiyorum bizzat kendim.

Astım hastası olan, kucağınıza aldığınızda ne kadar zayıf olduğunuzu anladığınız çocuklar… Sincan’da bir eve girdim sadece hoşof… Bir yandan el yapımı ayakkabılarla, acayip arabalarla gezen insanlar.

“Bu krizden nasıl çıkacağız”

Çok kolay. Üretimi öne koyacağız. İstihdam yaratacağız.

Yargının bağımsız olduğu, MB gerçekten bağımsız olduğu, kurumların yeniden istihdam edildiği bir ülke yapacağız. Siyasetçinin seçim kazanma istiakının önüne geçecek bir sistemin kurallar malzemesinin öne çıktığı bir ülke yapacağız.

Suriye

Sayıların değiştiği bir yekpare grup Türkiye’ye geldi. Bunun çok problemi var. Biz kapılara açarak buna sebep oldu. Arap nufus buraya geldi. Orası PKK’nin yeri oldu. Tavır konabilirdi buna itirazım yok.

2019’da beni gönderselerdi ben Esad’la konuşur sığınmacıları gönderiridim. Şimdi de göndereceğiz.

Aile Bakanlığı’nın eşi ölen 3 çocuğu olan kadınlara başlattığı ev kampanyası…

Konut yardımı

Mantık doğru 300 bin lira ev. Ama 3 çocuk yanlış. 1 ya da 2 çocuklu olan kadınlara neden yok. Burada bir dümen var. Demek ki üç çocuklu kadınların sayısı az. Talimatları var. Vay “patronun sözü yere düşmesin” derseniz siz çok büyük ayrımcılık olur. Kalan parayı nasıl ödeyecek o kadın.

Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü çıkışı

Tutumuna söyleyecek sözüm yok. o bir helalleşme yolcuğuna çıktı. Saygım var. Ben de bazı şeyleri hatırlatmakla kendimi görevli görüyorum. Ben de yapılan her türlü eksiğin karşısında durdum. Ama ben de başka şeyleri hatırlatmak durumundayım. Bu ülkede Rize vekili başkanı açılım yapmayın dedi. Hepimiz bir Kürt kadın alalım dedi. Ve hiçbir şey olmadı bir arkadaşa.

Atatürk’ün anasına olmayacak sözler söylendi. Kim bununla hesaplaşacak.

Hukuki bir alt yapısının olması olmaması değildi. Askeriyenin ortaya koyduğu, askerin itiraz ettiği bir tutumdu. Biz doğru duruş alamadık. O zaman sadece İmam Hatip liselerini getirseydik eğitimde şimdiki bu rezalet olmayacaktı.

Kanayan yaralara bakmak durumundayız

Cumhuriyet bize eğitimde fırsat eşitliği sundu. Parası varsa okutulan bir ülke haline döndük. Kapanmış yaraları yeniden açmak yerine kanayan yaralara bakmak durumundayız. Kılıçdaroğlu’nun duruşunu biliyoruz zaten. Bence gerek yoktu.

Çok büyük acılar çekildi bu ülkede. Ben dahil çok farklı bir tutum göstermeliydim diyorum.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER