A3 Haber

Bahçeli, Erdoğan’dan pası aldı: “TTB Başkanı vatandaşlıktan da çıkarılmalıdır”

Bahçeli, Erdoğan’dan pası aldı: “TTB Başkanı vatandaşlıktan da çıkarılmalıdır”

Bahçeli, Erdoğan’dan pası aldı: “TTB Başkanı vatandaşlıktan da çıkarılmalıdır”
Ekim 25
11:12 2022

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’yı hedef alarak vatandaşlıktan çıkarılmasını istedi. AKP’li Mahir Ünal’ın sözlerine tepki gösteren Bahçeli, “Cumhuriyet’in Türk kültürüne, Türk diline, düşünme setlerimize zarar verdiğini iddia edenler talihsiz, tarifsiz ve temelsiz yanlışın pençesindedirler” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bahçeli açıklamasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı hedef alarak, “Bunların hangisi Türkiye Cumhurbaşkanlığı’na layık olabilir?” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Bahçeli, “Kılıçdaroğlu açık açık adayım diyemiyor. Sayın Kılıçdaroğlu meydan okuyacağına cesaretin varsa adaylığını ilan et” ifadelerini kullandı.

Türk Tabipleri Birliği’ni (TTB) ve Başkan Şebnem Korur Fincancı’yı da hedef alan Bahçeli, “TTB’nin kapısına kilit vurulmasını, doktorlarımızın özgürleşmeleri tarihi önemde addediyorum. Türk Tabipleri Birliği Başkanı’yla diğerlerinin Türk vatandaşlığından çıkarılması, vatansız ve ülkesiz olmaya mahkum edilmesi akla en yakın yolllardan birisidir” diye konuştu.

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın “Cumhuriyet; bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir” açıklamasına tepki gösteren Bahçeli, “Cumhuriyet’in Türk kültürüne, Türk diline, düşünme setlerimize zarar verdiğini iddia edenler talihsiz, tarifsiz ve temelsiz yanlışın pençesindedirler” ifadelerini kullandı.

Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Gündeme hakim olmanın yanında gelişmeleri hakşinas bir olgunlukla, hakkaniyete saygılı bir üslupla ele almak bizim için önemli ve önceliklidir. Hiçbir zaman gölün kenarına kuyu kazmadık. Siyasetin doğruluğu kadar zamanın da doğruluğu da bu değerlendirmelerde saklıdır. İrademizden şaşmadık, tutarlığımızdan caymadık. Birileri gibi ülkü ve ülke sevdamızı bahis konusu yapmadık.

Siyasi muhitler arası göçenler ile çıkarlarıyla yön değiştirenlerle ne ilgilimiz ne ilişkimiz olacaktır. Biz kazanmaya yemin ettik. 2023 yılında, 1923 yılının ilkellerini kesintiye uğratmayacağız, 2023 yılında 1923 yılının ruh ve mirasını yağmalatmayacağız. 2023 yılında, 1923 yılının eser ve emanetlerini yıktırmayacağız. Zillet tayfasına Türkiye’yi bırakmayacağız”

Muhalefetin cumhurbaşkanı adayı

Aşağı yukarı 1,5 yıldır zillet ittifakının cumhurbaşkanı adayının hüviyeti üzerinde papatya falları açılıp çekilişler yapılıyor. Aday o mu olacak, bu mu olacak sorusuna yanıt aranıyor. Sistematik bir propaganda sürekli tedavülde tutuluyor. Ismarlama anketler yayınlanıyor, isimler parlatılıyor.

Televizyona baktığımızda üç beş sabit fikirli sözde uzman yorumcu bağıra çağıra zillet ittifakının cumhurbaşkanı adayı üzerinde toto oynuyorlar. Öyle isimler ortaya atılıyor ki bu girişimin bir tertip olduğu belli oluyor. Cumhur İttifakı’nın adayı bellidir. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bilgisi, birikimiyle gündeme taşınan isimlerle mukayese izahın ayaklar altına alınmasıdır.

Ankara’yı yavaşlatması yetmiyormuş gibi Türkiye’nin hızını da yavaşlatmak için pusuya yatanların umut olarak takdimi hangi akla, hangi mantığa hizmettir?

İstanbul’u mahveden aciz, arızalı, başarısız şahsın devamlı ön plana çıkarılması kimin telkinidir?

‘Kadından imam olmaz, ben başbakan olacağım’ diyenin malum siyasetçinin doğrudan değil de yancıları aracılığıyla cumhurbaşkanı adaylığı için kulisleri kaynatması fırsatçılık değil midir? Bunların hangisi Türkiye Cumhurbaşkanlığı’na layık olabilir? Bu klasik bir FETÖ yöntemidir. Bunun diğer adı da yenemeyeceksen yıprat taktiğidir.

Kılıçdaroğlu’na: Adaylığını ilan et

Cumhurbaşkanlığı yapboz tahtası değildir. Cumhurbaşkanlığı staj yapma yeri değildir. Cumhurbaşkanlığı yalvarmayla, yakarmayla, el avuç açmayla oturulacak bir makam değildir. Cumhurbaşkanlığı acemi eğitim alanı değildir. Sayın Kılıçdaroğlu hiçbir durma boş hayallerinin peşinden koşmaktan vazgeçme. Kılıçdaroğlu nasıl bir adam olduğunun görülmesini istiyormuş. Uçan kuştan haber sorulur mu? Usta hırsıza kapı dayanır mı? Türkiye’nin karşısında duran bir şahsa adam denilir mi? Kılıçdaroğlu açık açık adayım diyemiyor. Sayın Kılıçdaroğlu meydan okuyacağına cesaretin varsa adaylığını ilan et. Açıkla da Türk milleti seni tartıya alsın bakalım kilon kaçmış, ederin neymiş, çapın kaçmış. Bir demet gülün bir harman ottan iyi olacağını da asla unutma. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar, bunu da aklından çıkarma.

TTB Başkanı’nı hedef aldı

Terörle mücadelemizi kundaklamak isteyenler yalan ve iftirayla bezenmiş iddialarla karşımıza çıkmaktadır. Kimyasal silah kullanıldığına inanan kimse yoktur. Türkiye’den Irak, Suriye çıkarma peşinde olanlar sömürge piyonlarıdır. CHP’li vekilden HDP’lilere, terörist Demirtaş’tan TTB Başkanı’na kadar terörün değirmenine su taşıyanlar alçaktır. İP Başkanı’nın TTB’ye övgüleri hala hafızalarımızda olup, son dehşet verici sözlerine ne yorum getireceği merak konusudur.

Türk askerine düşmanlık, düşmana askerliktir. 23 Ekim’de Köln’de husumet oluşumu tarafından düzenlenen konferansta yeminli Türkiye düşmanları sahneye çıkmıştır. TTB Başkanı da terör örgütleriyle iltisaklı olduğu gerekçesiyle hapis cezası olanların hak ihlaline uğradığını söylemiştir.

Şerefli Türk hekimlerini hariç tutuyorum. TTB’nin kapısına kilit vurulmasını, doktorlarımızın özgürleşmeleri tarihi önemde addediyorum. Türk düşmanı bir birliğin isminin başında Türk olamaz.

Türk askerlerini hain ve zalimlerin ağzıyla kimyasal silah çamuru atanları, mesela Türk Tabipleri Birliği Başkanı’yla diğerlerinin Türk vatandaşlığından çıkarılması, vatansız ve ülkesiz olmaya mahkum edilmesi akla en yakın yolllardan birisidir. Türk Tabipler Birliği’nin tıpla ilgisi kalmamıştır.

AKP’li Mahir Ünal’a sert yanıt

Cumhuriyet’in Türk kültürüne, Türk diline, düşünme setlerimize zarar verdiğini iddia edenler talihsiz, tarifsiz ve temelsiz yanlışın pençesindedirler.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER