A3 Haber

Haber ajansına baskın: Muhabirler gözaltına alındı

Haber ajansına baskın: Muhabirler gözaltına alındı

Haber ajansına baskın: Muhabirler gözaltına alındı
Ekim 25
11:24 2022

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen bir soruşturma kapsamında, Mezopotamya Ajansı’nın (MA) muhabirlerinin yaşadığı evlere baskın düzenlendi. Ajansın Yazı İşleri Müdürü Diren Yurtsever, muhabirleri Selman Güzelyüz, Zemo Ağgöz, Berivan Altan, Hakan Yalçın, Emrullah Acar ve Ceylan Şahinli gözaltına alındı. Ev baskınlarında JINNEWS muhabirleri Habibe Eren, Derya Ren ve Öznur Değer de gözaltına alındı. MA’nın Ankara’daki bürosuna polis baskın düzenlendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen bir soruşturma kapsamında, Mezopotamya Ajansı’nın (MA) Ankara bürosuna baskın yapıldı. Büroda polis araması devam ederken, MA ve JINNEWS muhabirlerinin bulunduğu evlere de polislerce baskın yapıldı.

Mezopotamya Ajansı’nın Yazı İşleri Müdürü Diren Yurtsever’in İstanbul’da bulunan evine baskın yapıldı. Evde yapılan aramalarda birçok kitaba el konuldu. Yurtsever, daha sonra gözaltına alınarak Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Soruşturma kapsamında Mezopotamya Ajansı ile JINNEWS muhabirlerinin evlerine de polis baskın yapıldı. Evlerde yapılan aramaların ardından Mezopotamya Ajansı ile JINNEWS muhabirleri gözaltına alındı.

Mezopotamya Ajansı’nın muhabirleri Berivan Altan, Ceylan Şahinli, Zemo Ağgöz Ankara’da, Selman Güzelyüz, Diyarbakır’da, Hakan Yalçın Van’da, Emrullah Acar Şanlıurfa’da gözaltına alındı.

Gözaltına alınan JINNEWS muhabirleri Habibe Eren ve Derya Ren Diyarbakır’da Öznur Değer Mardin’de gözaltına alındı.

Derya Ren’in farklı bir soruşturma kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi.

“Gazeteciliği kriminalize etme çabası”

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) hukuk biriminden Av. Ülkü Şahin, Diyarbakır’da tutuklanan 16 gazetecinin beş aydır iddianamelerinin dahi yazılmadığını hatırlatarak, şunları söyledi: “Sansür yasasının yürürlüğe girdiği şu günlerde şafak operasyonları ile gazetecileri gözaltına almak mesleği kriminalize etme çabasıdır. Şafak operasyonu dediğimiz gözaltı ve arama silsilesi ancak gecikmesinde sakınca bulunan, suçüstü hallerde yapılan bir tedbir türüdür. Bunun gazetecilere uygulanması da böyle bir algı yaratma amacının ürünü olarak karşımıza çıkıyor.”

Dosyalara müdafi dahil kısıtlama kararı getirilmesine ilişkin de Şahin, “Bu operasyonların devamı olarak genelde müdafi kısıtlaması uygulanarak gözaltına alınanın en temel hakkı olan müdafi desteğinden yararlanma hakkı ihlal ediliyor. Bu durum adil yargılanma hakkını da ihlal ediyor” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER