A3 Haber

Soylu, İngiltere’yi örnek göstererek sansür yasasını savundu: Demokrasiyi ve özgürlüğü rafa kaldıracak

Soylu, İngiltere’yi örnek göstererek sansür yasasını savundu: Demokrasiyi ve özgürlüğü rafa kaldıracak

Soylu, İngiltere’yi örnek göstererek sansür yasasını savundu: Demokrasiyi ve özgürlüğü rafa kaldıracak
Ekim 25
13:33 2022

Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nun (KVKK) ev sahipliğinde bu yıl 44’üncüsü düzenlenen Küresel Mahremiyet Asamblesi’nde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,”Dezenformasyon yasasının daha katısı Almanya’da var, Fransa’da var. Hatta İngiltere’de öyle bir yasa hazırlığı var ki hükümet kurulabilse o yasayı geçirebilecekler. Demokrasinin ve özgürlüğün rafa kalktığını ifade edebileceğimiz bir yasa hazırlığı var” ifadelerini kullandı. Soylu, daha sonra Twitter’dan konferansa ait fotoğrafları paylaşarak, “Kişisel veri ve birey özgürlüğünün karşısındaki en büyük tehdit, özgürlüğün güvenlik gerekçesiyle sınırlandırılmasıdır” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nun (KVKK) ev sahipliğinde bu yıl 44’üncüsü düzenlenen Küresel Mahremiyet Asamblesi konferansında konuştu.

Soylu, burada yaptığı konuşmada, “En önemli meselelerden bir tanesi Türkiye’nin çıkardığı dezonformasyon yasasına yönelik olarak içerden ve dışarıdan yapılan tepkilerdir. Bu dezenformasyon yasasının daha katısı Almanya’da var, Fransa’da var. Hatta İngiltere’de öyle bir yasa hazırlığı var ki hükümet kurulabilse o yasayı geçirebilecekler. Demokrasinin ve özgürlüğün rafa kalktığını ifade edebileceğimiz bir yasa hazırlığı var” diyerek sansür yasasını savundu.

Soylu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Duran adam eylemi vardır. İngiltere’de bu yasayla, bu yasaklanıyor. Herhangi bir tren yolunda eylem söz konusu olabilecekse kamu düzeni ve devlet güvenliği açısından bunlar da yasaklanıyor. Elbetteki ülkeler bu özellikle teknoloji ve veri konusundaki yapılan saldırılara karşı bir takım tedbirler almaya çalışıyorlar. Bu kendi ülkemiz tarafından veya bu egemenliğin karşısında duran ülkeler tarafından yapıldığı andan itivaren uluslararası sistem hemen o ülkeleri farklı kodlamaya ve şekillendirmeye başlıyor. Bunla karşı karşıyayız ve bu çifte standarttır.”

Soylu, daha sonra konferansa ait fotoğraflara yer verdiği paylaşımda ise, “Kişisel veri ve birey özgürlüğünün karşısındaki en büyük tehdit, özgürlüğün güvenlik gerekçesiyle sınırlandırılmasıdır. Güvenliğin, bireyin özgürlük alanını korumak için var olduğu, güvenlik gerekçesiyle bireysel özgürlük alanından tasarruf edilemeyeceğinin temel alınması gerekir” ifadelerine yer verdi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER