A3 Haber

Erdoğan ve Bahçeli hedef göstermişti: TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı

Erdoğan ve Bahçeli hedef göstermişti: TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı

Erdoğan ve Bahçeli hedef göstermişti: TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Ekim 26
09:18 2022

Türkiye İnsan Hakları Vakfı, TTB Başkanı ve TİHV Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Şebnem Korur Fincancı’nın gözaltına alındığını duyurdu.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı. Fincancı’nın gözaltına alındığını Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) yaptığı açıklama ile duyurdu. TİHV açıklamasında, “TTB Başkanı ve Vakfımızın Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Şebnem Korur Fincancı kabul edilemez bir şekilde gözaltına alınmıştır. Derhal serbest bırakılsın” denildi.

Başsavcılık görevden alınması için talepte bulundu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ayrıca Türk Tabipler Birliği Başkanı Rasime Şebnem Korur’un görevden alınması için Ankara Sulh hukuk mahkemesine talepte bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan şu açıklama yapıldı: “PKK/YPG silahlı terör örgütünün sözde yayın organına yaptığı açıklamalar nedeniyle Türk Tabipler Birliği Başkanı Rasime Şebnem Korur, Terör Suçları Soruşturma Bürosunca başlatılan soruşturma kapsamında, Terör Örgütü Propagandası Yapmak suçundan 26.10.2022 tarihinde gözaltına alınmıştır.”

Ne olmuştu?

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi topraklarında PKK’ye yönelik operasyonlarda kimyasal silah kullanıldığına dair görüntüler üzerine tıbbi değerlendirmede bulunan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, iktidar medyası tarafından hedef alındı. Ardından da Fincancı hakkında soruşturma açıldı. Fincancı’nın bu sabah gözaltına alındığı duyuruldu. Hakkında soruşturma başlatılan Fincancı, “Ben insan hakları alanında çalışan bir adli tıp uzmanı olarak tabii ki söyleyeceğim. Doğal olarak bir adli tıp uzmanı olarak iddiaların soruşturulmasını istemem suç değil” demişti.

Erdoğan ve Bahçeli hedef göstermişti

Soruşturma başlatıldığının açıklanmasının ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Fincancı’yla ilgili yaptığı konuşmada, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yürüttüğü sınır ötesi harekatlara iftira atan Tabipler Birliği Başkanıyla ilgili yargı harekete geçmiştir. Ayrıca bu ismin üzerinde de çalışmalarımızı yürütecek, gerekirse yasal düzenlemeyle bu ismin de değiştirilmesini sağlayacağız. Terör örgütünün diliyle konuşarak ülkesine ve ordusuna alçakça bühtan eden böyle bir şahsın, adı Türk ile başlayan bir kurumun başında olmasının milletimizin her bir ferdini rahatsız ettiğine inanıyorum. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızın yürüttüğü soruşturmanın sonuçlarına ve mahkemelerin vereceği kararlara göre hem bu kişiyle hem de bu kurumla ilgili gereken adımlar atılacaktır. Bu çerçevede kabine toplantımızda ilgili bakanlarımıza Tabipler Birliği başta olmak üzere meslek örgütlerinde yeni bir yapıya geçilmesine yönelik mevzuat çalışmalarının hızlandırılması talimatını verdik. Meslek örgütlerini ideolojik saplantılarının borazanı haline getiren terör örgütü destekçilerini, buralardan temizleyerek bu yapıları kuruluş amaçlarına uygun faaliyetlere yoğunlaştırmakta kararlıyız” ifadelerini kullanmıştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de grup toplantısında yaptığı konuşmada Fincancı’yı hedef alarak, “Türk askerine hainlerin ve zalimlerin ağzıyla kimyasal silah çamuru atanları, mesela Türk Tabipleri Birliği Başkanı’yla diğerlerinin Türk vatandaşlığından çıkarılması, vatansız ve ülkesiz olmaya mahkum edilmesi akla en yatkın yollardan birisidir. Zira tahammülümüz bitmiş, sabır taşımız çatlamıştır. Türk Tabipleri Birliği’nin tıpla, hekimlikle, sağlıkla uzaktan yakından ilgisi kalmamıştır” demişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER