A3 Haber

BTP de katılmak istedi, İYİ Parti’den olumlu yanıt geldi: Millet ittifakı genişliyor mu?

BTP de katılmak istedi, İYİ Parti’den olumlu yanıt geldi: Millet ittifakı genişliyor mu?

BTP de katılmak istedi, İYİ Parti’den olumlu yanıt geldi: Millet ittifakı genişliyor mu?
Ekim 27
13:06 2022

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın ‘millet ittifakı’na katılma çağrısına yanıt verdi: “Genel başkanımız Meral Akşener ve İYİ Parti’miz sizleri Millet İttifakı’nda görmekten mutluluk duyacaktır.”

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, dün katıldığı FOX TV canlı yayınında, ‘millet ittifakı’ genel başkanlarına seslenerek yanlarında yer almak istediğini söylemişti: “Biz parti kadroları olarak ‘millet ittifakı’na destek veririz, içinde oluruz. Beni ‘millet ittifakı’na alsınlar. Daha açık bir çağrı da olamaz…”

Baş’ın bu çağrısına İYİ Parti’ye geçtikten hemen sonra parti sözcüsü yapılan Kürşad Zorlu, Twitter’dan yanıt verdi ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bunu kabul edeceğini söyledi: “Sayın Hüseyin Baş görülmektedir ki kaygılarımızın ve hassasiyetimizin ortaklığı milletimizin geleceği için yegane buluşma noktamızdır. Büyük Türkiye idealine inanmış sayın genel başkanımız Meral Akşener ve İYİ Parti’miz sizleri Millet İttifakı’nda görmekten mutluluk duyacaktır.“

2018’deki genel seçimlere birlikte girmek için AKP, MHP ve 20 Şubat 2018 tarihinde ‘cumhur ittifakı’nı kurmuş; ardından da Büyük Birlik Partisi (BBP) ittifaka dahil olmuştu.

Bundan yaklaşık iki ay sonra da CHP önderliğinde İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin katılımıyla 5 Mayıs 2018’de ‘millet ittifakı’nın kurulduğu ilan edilmişti.

Baş: Sayın Meral Akşener beni aradı

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Fatih Portakal’ın Youtube kanalına katılarak açıklamalarda bulundu.

Millet İttifakına katılmalarını Saadet Partisi’nin engellediğini iddia ettiği açıklama ile ilgili konuşan Baş, “Ben dünkü açıklamamda hiç kimseyi hedef göstermek için yapmadım. Olamaz da zaten ama geçmişten gelen bir süreç vardı. Dünkü açıklama bir hedef gösterme açıklaması değildi ama geçmişten beri süregelen bir süreç vardı. Bunu izah etmenin artık vakti gelmişti. Çünkü bana kendi çevremizden sosyal medyada, sokağa indiğimde sürekli olarak, “Başkan sen Millet İttifakı’na katıl” çağrıları oluyor” dedi.

Baş, “Beni İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ben abla diye hitap ederim kendisine, beni aradı ve biz yarın genel merkezimizde buluşuyoruz. Bizi ziyaret edecekler kendileri. Millet İttifakı bugün itibarıyla bize bir yakınlaşma göstermiş oldu diyebiliriz. Yarından sonra süreç daha da netleşecek” ifadelerini kullandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER