A3 Haber

Diyanet’in cuma hutbesinde “Cumhuriyet ve Atatürk” yine yok, AKP’nin “aile” konulu anayasa değişikliği var!

Diyanet’in cuma hutbesinde “Cumhuriyet ve Atatürk” yine yok, AKP’nin “aile” konulu anayasa değişikliği var!

Diyanet’in cuma hutbesinde “Cumhuriyet ve Atatürk” yine yok, AKP’nin “aile” konulu anayasa değişikliği var!
Ekim 28
08:14 2022

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan ve Cumhuriyet Bayramı’ndan bir gün önce tüm camilerde okunacak olan cuma hutbesinde, “Cumhuriyet ve kurucusu Mustafa Kemal Atatürk” anılmadı. Onun yerine, AKP’nin anayasa değişikliğine hazırlandığı “aile” konusu işlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, bugün camilerde okunacak cuma hutbesini dün yayımladı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ndan bir gün önce tüm camilerde okunacak olan hutbede “Cumhuriyet ve kurucusu Mustafa Kemal Atatürk”e yer verilmedi.

Onun yerine AKP’nin anayasa değişikliğine hazırlandığı “aile” konusu işlendi. Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan hutbeden satır başları şöyle:

  • Muhterem müslümanlar, yüce rabbimiz, bizleri kadın ve erkek olarak yaratmıştır. Sonra da ruhlarımız sekinete ulaşsın, gönüllerimiz inşiraha kavuşsun diye bize aile olmayı bahşetmiştir. Aile, Cenabı Hakk’ın lütfettiği eşsiz bir nimettir. Hayatta sahip olabileceğimiz en değerli hazinedir. 
  • Aziz müminler; aile olmak, kadın ve erkeğin meşru nikahla bir yuva kurmasıdır. İki ömrün bir bütün olması, iki gönlün bir can olmasıdır. Aile olmak, Yüce Rabbimizin, “Eşleriniz sizin için bir elbisedir, siz de eşleriniz için birer elbisesiniz” ayetine gönülden bağlanıp tıpkı bir elbise gibi örtücü, koruyucu ve uyumlu olmaktır. Aile olmak kadar, aileyi korumak da önemlidir. 
  • Kıymetli Müslümanlar; aile kurumuna yönelik fıtrata aykırı her türlü tahribatın hızla yayıldığı bir çağda yaşıyoruz.
  • Ailenin insanın özgürlüğünü kısıtladığı, sorumluluk üstlenmeden tek başına yaşamanın daha cazip olduğu fikri özendiriliyor. Halbuki aile olmak, Yüce Rabbimizin emri, Peygamberimizin sünneti, insan fıtratının bir gereğidir. 
  • Unutmayalım ki sağlıklı, güçlü ve huzurlu bir toplum, ancak meşru nikahla kadın ve erkeğin kurduğu aile ile mümkündür.
  • Aziz Müslümanlar; ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi noktasında her birimize ayrı ayrı görev ve sorumluluklar düşmektedir. Bu doğrultuda müftülüklerimiz bünyesinde Aile ve Dini Rehberlik Merkezleri bulunmaktadır.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER