A3 Haber

Foça Belediye Başkanı Gürbüz, “suç örgütü üyeliği” suçlamasıyla yargılandığı davada beraat etti

Foça Belediye Başkanı Gürbüz, “suç örgütü üyeliği” suçlamasıyla yargılandığı davada beraat etti

Foça Belediye Başkanı Gürbüz, “suç örgütü üyeliği” suçlamasıyla yargılandığı davada beraat etti
Ekim 28
18:40 2022

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında aralarında Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün de bulunduğu davanın karar duruşması İzmir Adliyesi 9’ncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme sanık Gürbüz’e beraat kararı verdi.

Davada neler yaşandı?

Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün de katıldığı karar davasına belediyeden ve belediye dışından çok sayıda kişi Gürbüz’e destek olmak için mahkeme salonuna geldi. Davada belediye başkanı Fatih Gürbüz, kendisi ilegelenlerden telefonunu talep etti. Ancak mahkemede yer alan polis memuru tarafından Gürbüz’e telefonunun
verilmesi kabul edilmedi.

Asılsız haberler yapıldı, müvekkilim sanık oldu

Savunmasını yapan Foça Belediye Başkanı Sanık Fatih Gürbüz’ün Avukatı Soner Akgün, “Baştan itibari ile savunmamızı yapmıştık. Savcılık makamı mütalaada bulundular ancak bizim müşteki olduğumuzu belirtirken, bunla ilgili herhangi bir talepte bulunmadılar. Müvekkilim sanık olarak bulunuyor. Sayın Savcıdan ek mütalaa alınmasını talep ediyoruz. Mütalaaya göre bahsi geçen örgüt, yaralama gibi eylemler yapıyor. Yaralamaeylemlerini verdiği korkutucu güçten yararlanarak tehdit ve ateşli silahlarla kanuna muhalefet ediyor. Mütalaada müvekkilimin bu dosyanın mağduru olduğu belli… Dosyada hiçbir delil yok. Müvekkilim hakkında kesin bir delil yok. Hem iddianamede hem mütalaada hayatın olağan akışı içindeki gibi bir belirtme var. Tüm haklarımız saklıkalmak kaydı ile müvekkilimizin beraat etmesini istiyoruz. Müvekkilimiz belediye başkanı olduğu ilk günden itibaren mağdur edildi. Eşi yeni çocuk sahibi olmuştu, o da mağdur edildi. Bu yargılama müvekkilimi daha çok mağdur ediyor. Müvekkilim ve ailesi çokça zarar gördü. Müvekkilim için asılsız gazete haberleri yapıldı ve bu nedenle sanık olarak geçirildi. Biz müvekkilimizin sayın heyetiniz tarafından beraatini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Sanık avukat: İndirim yapılmadan…

Saldırıdan yaralanan İsmail Kılıç’ın ve Yakup Kılıç’ın avukatı Mustafa Çetin ise aralarında Fatih Gürbüz’ünde bulunduğu tüm sanıkların en üst seviyeden cezaya çarptırılmasını talep ederken, “Vekilim İsmail kılıç 3 yıl önce 8 kurşunla ayağından yaralandı ve binin üzerinde kemik kırığı var. Altıdan fazla ameliyat geçirdi. Şu anda ayağında kemik olmadan belki bir ömür hayatına devam edecek. Bizim mağduriyetimiz devam ediyor. Müvekkillerimiz adına tüm sanıklardan en üst sınırdan hiçbir indirim yapılmadan cezalandırılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

Gürbüz: Ailem ve siyasi anlamda sıkıntılar yaşıyorum

Avukatların ardından sanıklara söz verilirken, Sanık Fatih Gürbüz, “3 yıldan beri ne vuranı ne vurulanın neden vurduğunu bilmiyorum. Hem ailem hem siyasi anlamda sıkıntılar yaşıyorum. Öncelikle ailevi sonra siyasi durumumdan dolayı beraatimi istiyorum” dedi

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER