A3 Haber

İran Devrim Muhafızları Komutanı bu sözlerle tehdit etti: Bugün ayaklanmanın son günü, sokağa çıkmayın!

İran Devrim Muhafızları Komutanı bu sözlerle tehdit etti: Bugün ayaklanmanın son günü, sokağa çıkmayın!

İran Devrim Muhafızları Komutanı bu sözlerle tehdit etti: Bugün ayaklanmanın son günü, sokağa çıkmayın!
Ekim 29
17:07 2022

Mahsa Amini’nin ölümü sonrası hükümet karşıtı eylemlerin sürdüğü İran’da, Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami şu ana kadarki en sert açıklamalarından birini yaptı. Selami “Sokağa çıkmayın, bugün ayaklanmanın son günü” dedi.

Başkent Tahran’da 13 Eylül’de “ahlak polisi” olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından gözaltına alındıktan sonra komaya girerek hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin 16 Eylül’de yaşamını yitirmesinin ardından İran’da ülke yönetimine karşı protestolar şiddetlenerek sürüyor.

İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami ise protestolara yönelik şu ana kadarki en sert tehdidini yaptı.

Tümgeneral Selami’nin açıklaması ülkedeki eylemlere henüz müdahale etmeyen İran Devrim Muhafızları’nın polislerin müdahalelerine karışabileceği ve şiddet olaylarının artabileceği endişesine yol açtı.

Şiraz kentinde 26 Ekim’de IŞİD’in üstlendiği türbe saldırısının kurbanları için düzenlenen cenaze töreninde konuşan Tümgeneral Selami, “Bunu İran’ın birkaç aldatılmış gencine söylüyoruz. Bugün gösterilerin son günü artık sokağa çıkmayın. Bu milletten ne istiyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

Eylemlerin ABD, İsrail ve Suudi Arabistan kontrolündeki medya tarafından kışkırtıldığını savunan ve bu ülkelerden intikam alacaklarını söyleyen Selami, “Bilinçli olun, aldanmayın. Kendinizi düşman medyasının kontrolünden çıkarın. Bu zehir sizi, öğrencileri ve gençleri boğacaktır. İran ulusu bu eylemleri ve değerlerine yapılan hakaretleri kabul etmeyecektir” dedi.

Olaylarda resmi kaynaklardan sivillerin ve güvenlik güçlerinin öldüğüne dair açıklamalar yapılsa da ölü sayısı hakkında resmi kaynaklar net bilgi veremiyor. Norveç merkezli İran İnsan Hakları Örgütü geçen aydan beri devam eden gösterilerde 250’den fazla kişinin öldüğünü, binlerce kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER