A3 Haber

TOGG banttan indi: Erdoğan test etti

TOGG banttan indi: Erdoğan test etti

TOGG banttan indi: Erdoğan test etti
Ekim 29
19:26 2022

Togg’un seri üretiminin yapılacağı Gemlik Kampüsündeki açılış töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gelişiyle yapıldı. Törende ilk sözü Togg CEO’su Gürcan Karakaş aldı.

27 Aralık 2019’da ön gösterim araçlarının tanıtımı yapılan, 18 Temmuz 2020’de fabrikasının inşasına başlanan Togg’un seri üretimi için geri sayım sona erdi.

Fikri ve sınai mülkiyet hakları yüzde 100 Türkiye’ye ait küresel bir marka ortaya çıkarmak ve Türk mobilite ekosisteminin çekirdeğini oluşturmak hedefiyle yola çıkan Togg’un seri üretiminin gerçekleştirileceği Gemlik Kampüsü’nün açılış töreni başladı.

Törende ilk sözü Togg CEO’su Gürcan Karakaş aldı.

Karakaş’ın ardından TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu sahneyi aldı. Hisarcıklıoğlu Mart ayından itibaren Togg’un yollarda olacağını söyledi. Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin otomobilini önce Avrupa’ya sonra da tüm dünyaya satacakları sözünü verdi. Hisarcıklıoğlu rekabetçi fiyatla Togg’un tercih edilen marka olacağını belirtti.

Hisarcıkloğlu’nun konuşmasını takiben Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank söz aldı.

Törende daha sonra AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üretim bandından ilk aracı bizzat kullanarak indirdi.

Sekiz yılda 1 milyon araç hedefi

Sekiz yılda 1 milyon aracın üretilmesi hedeflenirken, üretim üssü Bursa Gemlik’te kurulan ve Türkiye’nin mobilite dönüşümüne liderlik edecek olan Togg fabrikasında 250 adet otomasyon robotun yanı sıra yaklaşık 5 bin kişi istihdam edilecek. Bu rakam taşeron firmalarla birlikte 30 bin kişiyi bulacak.

Üretilecek olan son teknoloji araçlar 30 dakikanın altında hızlı şarj ile yüzde 80 doluluğa ulaşacak. Segmentinin en uzun aks mesafesine sahip doğuştan elektrikli otomobiller, modüler platform ile “300+” ve “500+” kilometre menzil opsiyonlarına sahip olacak. Araçlar güncellemeleri 4G ve 5G bağlantılarıyla uzaktan alacak.

Togg, geleceğe bakışını gösteren konsept akıllı cihazını ilk kez ABD’de dünya sahnesine çıkardı. ABD’nin Las Vegas şehrinde 5-7 Ocak tarihleri arasında düzenlenen dünyanın en büyük Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2022’ye (Consumer Electronics Show) katılan Togg, akıllı cihazını buradan dünyaya tanıttı. Murat Günak liderliğinde, Pininfarina stratejik ortaklığıyla tasarlanan cihaz, Turkish Cargo uçağıyla ABD’ye taşınmıştı.

ABD macerasının ardından Türkiye’ye getirilen Togg, ilk önce Zorlu AVM’de, ardından da Galataport’ta ziyaretçilerin ilgisine sunuldu.

TOGG ne zaman yollarda olacak?

Togg ne zaman yollarda olacak? Seri üretimden çıkan araçlar test ve sertifikasyon süreci hemen başlıyor. Togg, Avrupa yollarının tozunu attıracağı için teknik yeterlilik belgesine sahip olacak. Togg’u 2023’ün ilk çeyreğinin sonunda yollarımızda göreceğiz.

Ön sipariş tarihi

Yeni nesil bir girişim olan Togg, aracısız bir şekilde vatandaşlarla buluşacak. Tıpkı diğer yeni nesil araçlar gibi satış işini dijitalde çözmeye karar verdi.

Vatandaşlarımız Togg siparişlerini şubatta başlayacak ön satışla birlikte verebilecekler.

Aracın fiyatı ne olacak?

Aracın fiyatı ne olacak? Togg’un fiyatının piyasa şartlarında rekabetçiliğini sağlayacak şekilde tespit edileceğine babayiğitlerle karar vereceğiz. Önümüzdeki senenin mart ayı sonunda pazara çıkacak ürünün fiyatının bugünden ilanı hem doğru hem de mümkün değildir. Ön satışın başlayacağı şubat ayında Togg’un fiyatı da açıklanacaktır. Telaşa gerek yok.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER