A3 Haber

AKP grup başkan vekilliği görevine Özlem Zengin getirildi

AKP grup başkan vekilliği görevine Özlem Zengin getirildi

AKP grup başkan vekilliği görevine Özlem Zengin getirildi
Ekim 31
20:05 2022

Mahir Ünal’ın istifasının ardından AKP grup başkan vekilliği görevine Tokat Milletvekili Özlem Zengin getirildi. Tokat Milletvekili olan Zengin, partinin genel başkan yardımcılığı görevini yürütüyordu.

AKP grup başkan vekilliği görevinden istifa eden Mahir Ünal’ın yerine Tokat Milletvekili Özlem Zengin görevlendirildi.

“Cumhuriyet; bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir” sözleriyle tepkilere neden olan Ünal, bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile görevinden istifa ettiğini bildirmişti.

Demirören Haber Ajansı, AKP’de Mahir Ünal’dan boşalan koltuğa Özlem Zengin’in getirildiğini aktardı.

Ünal ne demişti?

AKP Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş Uluslararası 8. Kitap ve Kültür Fuarı’nda yaptığı konuşmada, “Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye’de yaşanmıştır. Mesela Fransız devrimi her şeyi yıkmıştır ama lügate dokunmamıştır. Yine en sert devrimlerden bir tanesi Mao’nun Çin kültür devrimidir. Lügate dokunmamıştır. Ama maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet; bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir” ifadelerini kullanmış, ifadeleri büyük tepki çekmişti.

Konuşmanın sosyal medyada gündem olmasının ardından Ünal, “Sözlerim bağlamından koparılıyor. Ben siyasi bir demeç vermek için o açıklamayı yapmış değilim. Bir kitaptan bahsediyoruz, Cemil Meriç’in kitabından” demişti.

Bahçeli sert dille eleştirmişti

MHP lideri Bahçeli grup toplantısında isim vermeden Ünal’a tepki göstermiş ve “Bizim tarih anlayışımız devrevi, coğrafya algımız dönemsel değildir. Türkiye Cumhuriyeti, binlerce yıllık Türk tarihinin ana güzergâhından kategorik bir kopuş, kesif bir ayrılış, keskin bir sapış olarak görülemeyecek, asla gösterilemeyecektir. Yani Cumhuriyet şerefli geçmişimizin bir antitezi değildir. Cumhuriyet’in Türk kültürüne, Türk diline, düşünme setlerimize zarar verdiğini iddia edenler talihsiz, tarifsiz ve temelsiz bir yanlışın pençesindedir. Önyargıların hükmüyle, ideolojik katılıklarla Cumhuriyet’in anlaşılması ve anlatılması mümkün değildir. Bugünkü Türkçe’mizle düşünce oluşturamayacağımızı söylemek gerçekleri çarpıtmaktır, nesnel gelişmelere aykırıdır, dilimizi karalamaktır, nihayetinde özgüven eksikliğidir” ifadelerini kullanmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER