A3 Haber

Aslı Baykal, CHP’den istifa etti

Aslı Baykal, CHP’den istifa etti

Aslı Baykal, CHP’den istifa etti
Ekim 31
14:51 2022

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal, CHP’den istifa ettiğini duyurdu.

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın kızı Prof. Aslı Baykal, Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa etti.

Baykal, Twitter hesabından siyasi parti üyeliğini sonlandırdığına dair görseli paylaştı.

Kılıçdaroğlu’nun protestosuna tepki göstermişti

CHP eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal, geçtiğimiz haziran ayında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “elektrik faturası ödememe” protestosuna tepki göstermişti.

Elektrik zamlarını protesto etmek için yaklaşık 2,5 aydır faturasını ödemeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun evinin elektriği kesilmişti. Eşi Selvi Kılıçdaroğlu’yla birlikte faturaları protesto eden CHP lideri, “Eylemim ülkenin karanlıkta kalan ailelerine, çocuklarına ses olmak içindir” demişti. Aslı Baykal ise bunun üzerine isim vermeden Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek “Elektrik faturasını ödeyemeyene sahip çıkmak iktidara gelince elektrik fiyatlarını nasıl indireceğini anlatarak olmalı, sonuç getirmeyecek eylemlerle gündemi değiştirmek iktidara destek oluyor” ifadelerini kullanmıştı.

Yeni parti iddialarına “Tek çatı CHP” demişti

Aslı Baykal geçtiğimiz yıl da hakkında çıkan “CHP’nin gidişatından rahatsız olduğu ve yeni bir parti kuracağı” iddialarına sert tepki göstermiş, “Türkiye’nin Cumhuriyet Halk Partisi’ne her zamankinden fazla ihtiyacı vardır. Halkımızın tek ümit kaynağı CHP’dir. Bu nedenle, hepimiz, bölünmenin, parçalanmanın; ülkemize, demokrasimize, Cumhuriyet ve Atatürk ideallerine zarar vereceğini bilmeliyiz. CHP birlik ve beraberliğimizin adresidir ve hepimizin özgürce siyaset yapacağı tek çatıdır.” ifadelerini kullanmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER