A3 Haber

Elon Musk satın almıştı: Twitter’da mavi tık paralı oluyor!

Elon Musk satın almıştı: Twitter’da mavi tık paralı oluyor!

Elon Musk satın almıştı: Twitter’da mavi tık paralı oluyor!
Ekim 31
11:57 2022

Twitter’ın yeni sahibi milyarder Elon Musk’ın, doğrulanmış hesap anlamına gelen mavi tık işaretini Twitter Blue özelliği haline getirmeyi planladığı bildirildi.

Space X ve Tesla’nın sahibi Elon Musk, geçtiğimiz günlerde Twitter’ı satın almasının ardından birtakım değişiklikler üzerinde çalışıyor. Buna göre Musk, doğrulanmış hesap anlamına gelen mavi tıkı Twitter Blue özelliği haline getirerek sosyal medya platformundan elde edilen gelirleri dörde katlamayı planlıyor.

The Verge’ün haberine göre, Musk’ın Twitter Blue aboneliğinin aylık 4.99 dolar olan fiyatını aylık 19.99 dolara yükseltme planı da bulunuyor. Bu da sözkonusu değişikliğin kullanıma girmesi halinde, Twitter kullanıcılarının mavi tık için 20 dolar ödemesi anlamına geliyor.

Twitter Blue’nun kullanılamadığı ülkelerde ne olacak?

Twitter’ın sunacağı değişiklikler, doğrulanmamış kişilerin de mavi tik rozetini satın almasına olanak tanıyacak. Şu anda Twitter yalnızca “tanınmış bir kişi ya da markanın” hesaplarına doğrulanmış statüsü veriyor. Değişiklik gerçekleşirse, Twitter’da aktif olmak ve kimliğini doğrulamak gibi iki kriteri yerine getiren herkesin doğrulanması mümkün olacak.

Twitter’ın yeni politikası devreye girdiğinde, kullanıcıların abone olmak ya da mavi tik’lerini kaybetmek için 90 günleri olacak. Twitter Blue’nun kullanılamadığı ülkelerdeki, yani Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Kanada, Avustralya ya da Yeni Zelanda dışındaki herhangi bir ülkedeki doğrulanmış kullanıcılara ne olacağı konusu ise belirsizliğini koruyor.

Twitter Blue şu anda kullanıcıların tweetlerini düzenlemelerine, 1080p video yüklemelerine ve ağlarında en çok hangi makalelerin paylaşıldığını görmelerine olanak tanıyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER