Site icon A3 Haber

Kemal Kılıçdaroğlu: “Türkiye’de bir metamfetamin salgını var; sarayın düzeni bu salgını besliyor”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Derin Yoksulluk Ağı kurucusu Hacer Foggo ile bir video yayımlayarak “Türkiye’de bir metamfetamin salgını var. Sarayın düzeni bu salgını besliyor” ifadelerine yer verdi. Kılıçdaroğlu, metamfetamin tehlikesine dikkat çekerek “Türkiye’de metamfetamin salgını var. Sarayın düzeni salgını besliyor. Breaking Bad Süleyman çocukların zehirlenmesine göz yummuştur” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Derin Yoksulluk Ağı kurucusu Hacer Foggo ile bir video yayımladı.

Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de bir metamfetamin salgını var. Sarayın düzeni bu salgını besliyor. Bakmayın ‘okul önünde uyuşturucu satanın bacaklarını kırarız’ palavrasına. Bugün size Sarayın kara para ile bu zehiri nasıl sokaklarımıza davet ettiğini anlatacağım. Kirli paranın sonucudur bu” ifadelerine yer verdi.

Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de bir metamfetamin salgını var. Sarayın düzeni bu salgını besliyor” dedi.

Sosyal medya hesabından bir video paylaşan CHP lideri, “Bakmayın ‘okul önünde uyuşturucu satanın bacaklarını kırarız’ palavrasına. Bugün size Sarayın kara para ile bu zehiri nasıl sokaklarımıza davet ettiğini anlatacağım. Kirli paranın sonucudur bu” ifadesini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslenen Kılıçdaroğlu, “Gelelim okul önünde yakaladığınız uyuşturucu satıcısının bacağını kırın diyen namı diğer fotoroman Süleyman’a. O da fotoromancı ya. Saray da çok iyi biliyor ki bu uyuşturucuları kendileri davet ettiler bu ülkeye. Paralarınızı getirin. Her şeye göz yumacağız dediler. Ve göz yumdular. Bunlar onunla bununla poz veren gençlerin diliyle söyleyeyim. ‘Breaking Bad’ Süleyman ülkenin çocuklarının zehirlenmesine göz yummuştur. Yazıklar olsun onlara. Belediye başkanlarımızla da konuştuk. Bu sokaklarda çocuklarımız için gencecik evlatlarımız için mücadele vereceğiz. Bu çetelere, bu rezil adamlara ne ülkemizi ne de sokaklarımızı asla teslim etmeyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

“Mevzu çok daha büyük, çok daha derin bir yerde”

“Sevgili halkım bugün Cumhuriyet Halk Partisi yoksulluk dayanışma ofisi kurucusu Hacer Hanım (Foggo) ile sizlere seslenmek istiyoruz. Hacer Hanım hayatını mahallelere, yoksullara adamış biri” diyen CHP lideri, “Bir konuya odaklanmasını istedim. Uyuşturucu salgınına ve bu salgının kent çeperlerindeki yoksul çocuklarımıza ne yaptığına bakmasını istedim. Sevgili halkım, ailelerimiz büyük bir tehdit altında. Evlerin içinde bir yürek yangını var. Gencecik çocuklarımız, evlatlarımız, uyuşturucunun ağına düşüyor. Ailelerimiz çaresiz, bir yanda çocukları, evlatları, bir yanda hayatın türlü zorlukları. Peki, bu evlatlarımızın zehirlenmesinin ana kaynağı nedir? Bu acılı sıkıntılı aileler sokaklarına uyuşturucu girmesin diye mücadele ediyorlar. Ama mevzu sokakta değil. Ve sokak mücadelesiyle bu sorun çözülemiyor. Mevzu çok daha büyük, çok daha derin bir yerde” diye konuştu.

“Bu kirli Türkiye’nin cari açığının finansmanını da kullandılar”

Kılıçdaroğlu şu açıklamayı yaptı:

“Gelelim okul önünde yakaladığınız uyuşturucu satıcısının bacağını kırın diyen namı diğer fotoroman Süleyman’a”

“Metin amca” diyorlar

Videoda Foggo ise bir ailenin yaşadığı dramı şu sözlerle anlattı:

CHP lideri, “Bütün vatandaşlara sözüm var” diyerek, “Türkiye’yi bu kirli oyunların tamamen dışına çıkaracağız. Eğer Türkiye’ye para gelecekse temiz para gelecek. Yine sözüm var. Gençlerimizi onların elinden çekip kurtaracağız” şeklinde konuştu.

Exit mobile version