A3 Haber

Resmi Gazete’de yayımlandı: Birçok ilde acele kamulaştırma kararları

Resmi Gazete’de yayımlandı: Birçok ilde acele kamulaştırma kararları

Resmi Gazete’de yayımlandı: Birçok ilde acele kamulaştırma kararları
Ekim 31
10:14 2022

Bayburt, Gaziantep ve Manisa’daki enerji projeleri için verilen acele kamulaştırma kararları Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Türkiye’nin çeşitli illerinde yapılacak çeşitli enerji projeleri için bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan kararlar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kararlara göre Bayburt’un Demirözü ilçesine doğalgaz ulaştırılabilmesi için ihtiyaç duyulan RMS-A şehir giriş istasyonunun yapımı amacıyla Esentepe Mahallesi sınırları içindeki bir taşınmazın tapuda Hazine adına tescil edilmek suretiyle Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.

Gaziatep’te Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Genel Müdürlüğüne ait “154 kV Polateli 380 TM İrtibatları Projesi” güzergahına isabet eden taşınmazlar acele kamulaştırılacak. Pülümür’de de “154 kV Pülümür TM İrtibat Hatları Projesi” kapsamında gösterilen taşınmazların da TEİAŞ tarafından acele kamulaştırılması yapılacak.

Ayrıca, Manisa’nın Soma ilçesinde kurulacak Soma Kolin TES Elektrik Üretim Tesisi için gerekli bazı taşınmazların, tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere EPDK tarafından acele kamulaştırılması işlemleri gerçekleştirilecek. Kamulaştırmalar Kozluören mahallesinde yapılacak.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER