A3 Haber

Savcılık Süleyman Soylu için çalışıyor: Başarır’ın ardından Özkoç hakkında da fezleke

Savcılık Süleyman Soylu için çalışıyor: Başarır’ın ardından Özkoç hakkında da fezleke

Savcılık Süleyman Soylu için çalışıyor: Başarır’ın ardından Özkoç hakkında da fezleke
Ekim 31
13:59 2022

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik sosyal medya paylaşımından dolayı CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında fezleke düzenlendi. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında da “tehdit” suçundan fezleke düzenlemişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik sosyal medya paylaşımından dolayı CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” ve “tehdit” suçlamasından fezleke düzenledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan fezlekede, Özkoç’un, Twitter hesabından 30 Ocak 2022’de yaptığı paylaşıma yer verildi.

Özkoç’un paylaşımda kullandığı ifadelerin, eleştiri sınırlarını aşıp kişinin onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek boyutta olduğu, bu nedenle atılı suçların yasal unsurlarının oluştuğu iddia edildi. Fezlekede, “27’inci dönem milletvekili Engin Özkoç’un, kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret ve tehdit suçunu işlediğine dair hakkında fezleke tanzimini gerektirir yeterli ve kanuni delilin mevcut olduğu, bu nedenle adı geçen milletvekili hakkında Anayasanın 83. maddesine istinaden dokunulmazlığının kaldırılması talebinde bulunulması gerektiği kanaatine varılmıştır.” değerlendirmesine yer verildi.

Fezleke, TBMM’ye ulaştırılmak üzere Adalet Bakanlığına gönderildi.

Başarır’a da fezleke düzenlenmişti

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Edremit Belediyesince düzenlenen etkinlikteki konuşmasında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik beyanlarından dolayı CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında da “tehdit” suçundan fezleke düzenlemişti.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER