A3 Haber

Mahir Ünal’ın yerine getirilen AKP’li Özlem Zengin, görevini Belgin Uygur’a devretti

Mahir Ünal’ın yerine getirilen AKP’li Özlem Zengin, görevini Belgin Uygur’a devretti

Mahir Ünal’ın yerine getirilen AKP’li Özlem Zengin, görevini Belgin Uygur’a devretti
Kasım 01
19:01 2022

Mahir Ünal’ın istifa kararının ardından AKP Grup Başkanvekili olan Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat Milletvekili Özlem Zengin’in yerine, Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur Genel Başkan Yardımcısı oldu. Partinin genel merkez binasında düzenlenen törende Zengin, görevini Uygur’a devretti.

Mahir Ünal’ın istifasının ardından AKP Grup Başkanvekilliği görevine getirilen Özlem Zengin, Genel Başkan Yardımcılığı görevini Belgin Uygur’a devretti.

AKP Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, dün (31 Ekim) sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile istifa etmiş, Mahir Ünal’dan boşalan Grup Başkanvekilliği görevine de Özlem Zengin getirilmişti.

Özlem Zengin’in yerine ise Genel Başkan Yardımcılığı görevine Belgin Uygur getirildi. AKP Genel Merkezi’nde düzenlenen devir teslim töreni ile Özlem Zengin Genel Başkan Yardımcılığı görevini Belgin Uygur’a devretti.

Belgin Uygur kimdir?

1977 yılında Balıkesir’de doğan Belgin Uygur, 1995 yılında Bigadiç İmam Hatip Lisesini, 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. 2001 yılından bu yana Balıkesir ilinde serbest avukat olarak çalıştı.

2017 – 2018 tarihleri arasında AKP Balıkesir Kadın Kolları İl Başkanlığı görevini yürüttü. 27.Dönem AKP Balıkesir Milletvekili seçildi. AKP 7. Olağan Büyük Kongresi’nde MKYK Üyesi olarak seçildi. Uygur aynı zamanda, TBMM Adalet Komisyonu Kâtip Üyesi ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi olarak görev alıyor.

Ünal’ın istifa süreci

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş Uluslararası 8’inci Kitap ve Kültür Fuarı’nda yaptığı konuşmada, “Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye’de yaşanmıştır. Mesela Fransız devrimi her şeyi yıkmıştır ama lügate dokunmamıştır. Yine en sert devrimlerden bir tanesi Mao’nun Çin kültür devrimidir. Lügate dokunmamıştır. Ama maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet; bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir” ifadelerini kullanmış, ifadeleri büyük tepki çekmişti.

İfadeleri nedeniyle MHP lideri Devlet Bahçeli’nin de aralarında olduğu pek çok siyasiden de tepki alan Ünal, istifa kararı almıştı.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER