A3 Haber

Sivas katliamı sanıklarının avukatı DEVA Partisi’ne katıldı: Rozetini Babacan taktı

Sivas katliamı sanıklarının avukatı DEVA Partisi’ne katıldı: Rozetini Babacan taktı

Sivas katliamı sanıklarının avukatı DEVA Partisi’ne katıldı: Rozetini Babacan taktı
Kasım 01
08:47 2022

Sivas Katliamı sanıklarının avukatlarından, emekli Anayasa Mahkemesi üyesi Celal Mümtaz Akıncı, dün düzenlenen törenle Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi’ne katıldı. Akıncı’ya rozetini Genel Başkan Ali Babacan tarafından takıldı.

DEVA Partisi’ne dün siyaset, iş dünyası, yargı ve bürokrasiden yeni katılımlar olmuştu. Ali Babacan, partisinin genel merkezinde dün düzenlenen törende 23 ve 24. dönem AKP”li Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, emekli Anayasa Mahkemesi üyesi Celal Mümtaz Akıncı, eski SGK Başkanı Fatih Acar, eski KKTC Merkez Bankası Başkanı Mehmet Emin Özcan ve eski Yurt Dışı Eğitim Öğretim Genel Müdürü Hasan Kaplan’a rozetlerini takmıştı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre Celal Mümtaz Akıncı, 35 yazar, şair, felsefeci, ozan ve yayıncının katledildiği Sivas Katliamı’na ilişkin davada sanıkların savunmasını yapan avukatlardan biri olarak biliniyor. Anayasa Mahkemesi, 2012’de zamanaşımı nedeniyle düşürülen Sivas Katliamı davasına 2014 yılında yapılan başvuruyu yedi yıl sonra gündemine almıştı. 29 Haziran 2021 günü yapılan toplantıda başvurunun görüşülmesini gerekçesiz bir şekilde erteleyen mahkemede, dosyayı görüşecek olan İkinci Bölüm’ün üyeleri arasında Celal Mümtaz Akıncı da yer almıştı.

Akıncı, Afyonkarahisar Baro başkanlığı başkanlığı görevini sürdürürken, 2010’da 5982 sayılı Kanun’a göre Baro başkanları tarafından seçilen üç aday arasına girerek Türkiye Büyük Millet Meclisinin 13 Ekim 2010 tarihli Genel Kurulunda yapılan seçimle Anayasa Mahkemesi üyeliği görevine getirilmişti. 17 Aralık 2020’de de Uyuşmazlık Mahkemesi başkanlığına seçilen Akıncı, bu yılın ilk ayı yaş haddinden emekliye ayrılmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER