A3 Haber

Akşener’den Erdoğan’a “Türkiye Yüzyılı” çıkışı: “Şimdi yeni bir masal uyduruyor hepsi bu”

Akşener’den Erdoğan’a “Türkiye Yüzyılı” çıkışı: “Şimdi yeni bir masal uyduruyor hepsi bu”

Akşener’den Erdoğan’a “Türkiye Yüzyılı” çıkışı: “Şimdi yeni bir masal uyduruyor hepsi bu”
Kasım 02
10:55 2022

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 32’nci Gün programında yaptığı “Refah-Ana koalisyonunu ben yıktım. Ben iyi bir örgütçüyüm” açıklamasının yeniden gündem olmasıyla ilgili konuştu. Akşener, “Ben Sayın Erdoğan adına üzüldüm, ona da acıdım. Bu tam bir zekasızlık örneği” diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM’deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Sosyal medyaya servis edilen sözleriyle ilgili açıklama yapan Akşener, “Sayın Erdoğan adına üzüldüm, ona da acıdım. Bu tam bir zekasızlık örneği” diye konuştu.

Akşener, AKP’nin Türkiye Yüzyılı projesi hakkında, “Yeni bir masal uyduruyor” diyerek AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdi. Togg’u desteklediğini belirten Akşener, “Togg’un seri üretime geçmesinde vesile olanları tebrik ediyoruz. Sayın Erdoğan ve arkadaşlarını da kutluyorum. Keşke Erdoğan da milletin cumhurbaşkanı olma olgunluğunu da gösterseydi. Malesef yine yeniden olmadı, bu kıymetli girişimin tanıtımını da AK Parti PR çalışmasına dönüştürerek, her zaman olduğu gibi yine güzel bir şeyi engellenemez nefretiyle kirletmeyi başardı” ifadelerini kullandı.

Akşener’in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

  • Bugün öğretmenlerimiz, sendikaların aldığı karar doğrultusunda iş bırakma eylemi yapıyor. Keşke böyle bir eyleme gerek olmasaydı. AK Parti, öğretmenlerimizin taleplerini dikkate alsaydı. Maalesef memurdan emekliye, çiftçiden esnafa, asgari ücretliye kadar dertli vatandaşlarımızı görmezden gelen iktidar, cefakar öğretmenlerimizi de yok saydı.
  • Uzman öğretmenlik, baş öğretmenlik gibi sınava dayalı düzeni doğru bulmuyoruz. İYİ Parti iktidarında 5 ve 15 yıl kıdemini esas alarak öğretmen maaşlarında düzenleme yapacağız. Eğitim çalışanlarımıza her yılın başında ikramiye vereceğiz. Kıdemi ne olursa olsun her öğretmenin maaşında asgari ücretin net yüzde 50’si oranında iyileştirme yapacağız. Tayin, terfi, yer değiştirme gibi problemleri çözeceğiz. Öğretmenlerin problemlerini yakından biliyoruz. Her adımı atacağız. Öğretmenlere değer vermeden eğitim davasında başarılı olmak mümkün değildir.

“Türkiye Yüzyılı açılımı: Yeni bir masal uyduruyor hepsi bu

  • Biliyorsunuz Sayın Erdoğan bir vizyon belgesi tanıttı. Bay Kriz ve arkadaşları sonunda hamaseti bırakıp bizimle yarışmaya karar verdi demiştik. Yeni hüsran yine hayal kırıklığı. Vizyon diye yerine getirilmemiş bayat vaatlerini yeniden paketleyip servis etmişler. 20 yıllık bir dev iktidarın sonunda vizyon diye pazarlanan bir vizyonsuzluk. Çevresindekilere sesleniyorum, lütfen biriniz Sayın Erdoğan’a 20 yıldır iktidarda olduğunu hatırlatsın. Bu şekilde bir cumhurbaşkanı olarak gülünç duruma düşmek yakışmıyor. Açın arşive bakın her şey açık seçik ortada. 12 yıldır 2023 vizyonu diyerek milletimizden oy istedi ama hiçbir şeyi gerçekleştirmedi. Şimdi yeni bir masal uyduruyor hepsi bu. Bay Kriz’in milletimize verecek hiçbir şeyi kalmadı. Sayın Erdoğan’a göre ülkemizde hiçbir dert yok. Sanırsın millet parayı koyacak yer bulamıyor. Sanırsın son 4 yılda ekonomiyi batırmamış, kalkındırmış. Türkiye’yi yolsuzluktan biz kurtarırız demişti. Biz yolsuzlukla mücadele için yasa tekliflerimizi getireceğiz demiştik. Yolsuzlukları araştırma teklifimize hayır oyu verdiler. Yüzsüzlüğün resmini bir kez daha çizmiş olduk. Geçen haftaki vizyonsuzluk belgesi bize gösteriyor ki gidişatı gören Sayın Erdoğan, şimdiden muhalefet partisi liderliğini içselleştirmiş. Utanmasa bir de bizi deneyin bu seçimde diyecek. Buradan kendisine sesleniyorum, sen hiç merak etme Erdoğan, şunun şurasında 7 ay kaldı, vizyonu da liyakati de projeyi de İYİ Parti iktidarında göreceksin. Az daha sabret.

Ekonomi politikaları

  • İktidarın Merkez Bankası olmayan ülke deneyi çerçevesinde bir gişe memuru olarak çalışan Merkez Bankası Başkanı, yıl sonu enflasyon hedefini yüzde 65,2’ye çıkarmış. 2022 için öngördükleri enflasyon hedefi yüzde 9,8 idi. Bugün yüzde 83,5’u bulan bir enflasyonla hedefi tutturamadığı için güncelleyen bir ekonomi yönetimiyle karşı karşıyayız. Bir yıllık enflasyon hedefini bile tutturamayan iktidar, utanmadan bize yüzyıldan bahsediyor. Güler misin ağlar mısın! Bu gerçeklikten kopuş halinin yansımalarına her hafta şahit oluyoruz. Nebati Bakan haftalık kara mizah şovu kapsamında geçen hafta yine ufuk açan bir açıklama yaptı. ‘Biz enflasyonu dünyadaki gibi algılamıyoruz, insan temelli bir yaklaşımımız var.’ Biz bu Marslı arkadaşların ekonomiyi dünyadakiler gibi anlamadığını biliyoruz zaten. Neymiş, meseleye insan temelli yaklaşıyorlarmış. Enflasyon canavarı insanımızı yemeğinden, kıyafetinden ediyor! Doç. Dr. Nebati Bakanın ekonomiyle olan epistemolojik kopuşunun bir benzeri de insana dair bakışında cereyan ediyor. Bu arkadaşlar ekonomiyle bağını kopardıkları gibi insanla olan bağlarını da koparmışlar. Sayın Erdoğan, Saray’a kapanıp dünyadan koptun. Artık bir paralel evrende yaşıyorsun. Olguyu, algıyı kurban etmek için çevirdiğiniz tüm fırıldaklar meydana saçıldı. Milletimiz bu samimiyetsizlikten, basiretsizlikten yıldı. Milletimiz bu vasatlığa mecbur değil çünkü biz varız. Bizim Türkiye’yi hakkıyla yönetmek için gücümüz var. Liyakatli, vizyon sahibi kadrolarımız var. Devletimizin değerleriyle örülü, ülkemize yakışan bir siyaset anlayışımız var. Vatanını ve milletini seven cesur yüreklerimiz var. Sizin açtığınız yaraları biz saracağız. Sizin çaldıklarınızı biz yerine koyacağız. Sizin oluşturduğunuz krizleri biz çözeceğiz. Emin olun çok az kaldı.

TOGG töreni

  • Geçtiğimiz hafta Togg’un ilk aracının banttan iniş töreni vardı. Milletimizin faydasına olan bu yatırımı da kıymetli buluyoruz. Togg’un seri üretime geçmesinde vesile olanları tebrik ediyoruz. Sayın Erdoğan ve arkadaşlarını da kutluyorum. Keşke Erdoğan da milletin cumhurbaşkanı olma olgunluğunu da gösterseydi. Malesef yine yeniden olmadı. Bu kıymetli girişimin tanıtımını da AK Parti PR çalışmasına dönüştürerek, her zaman olduğu gibi yine güzel bir şeyi engellenemez nefretiyle kirletmeyi başardı.
  • Bay Kriz ve iktidarının en önemli özelliklerinden biri de kendilerinden öncekileri yok saymak, kötülemeleridir. 20 yıllık iktidarları boyunca her fırsatta özelleştirme yapmakla övündüler. Özelleştirdikleri kurumları kimin yaptıklarından hiç bahsetmediler. Kendilerinden önce hiçbir şeyin yapılmadığı yalanını söylediler. Cumhuriyet eselerini görmezden geldiler, unutturmak istediler. Bu utanmazlıktandır ki, bizden önce memlekette buzdolabı bile yoktu dediler. İlk buzdolabı 2003’te gelmiş Türkiye’ye.
  • Sayın Erdoğan, geçmişi kötüleyerek kendini ibra etmeye çalışmaktan vazgeç. Bizim duruşumuz sana örnek olsun. Biz ülkemiz için taş üstüne taş konulduğunda bundan memnun oluruz. 1990’lı yıllarda başlayan İHA SİHA çalışmalarının bugün geldiği noktadan memnunuz. İktidara geldiğimizde daha da hızlı gelişmesi için her desteği vereceğiz.
  • Biz elbetteki yerli ve milli bir otomobilimizin olmasını istiyoruz. Ama Türkiye’nin acı gerçekleri var. En ucuz araba bile yüzde 80’lik ÖTV diliminde yer alıyor. Asgari vergi yükü yüzde 113’e çıktı. Vergilerden önce 300 bin olan araba fiyatı vergilerle 637 bin liraya çıkıyor. Otomotiv sektörü finans sorunu da yaşıyor. Bugün bir asgari ücretlinin bırakın araba almayı; sigorta, bakım ve yakıt masrafı bile karşılaması mümkün değil. Yerli otomobil üretmekle övünen iktidar, otomotiv sanayiini 5 yıldır küçültüyor. Erdoğan ve akla zarar ekonomi deneyleri sonucunda oluşan üretim kaybı 400 binin üzerine çıktı. İktidarımızda otomobildeki ÖTV yükünü kaldıracağız. İyi Parti iktidarında asgari ücretli vatandaşlarımızın da rahatlıkla araba sahibi oldukları müreffeh bir Türkiye’ye kavuşacağız.

“AKP iktidarı cumhuriyet krizi yaşatıyor”

  • Cumhuriyetimizin 100 yıla uzanan modernleşme yolculuğunda bugün hızla geriye gidiyoruz. AK Parti iktidarı geçmiş 99 yılı okumayı bile beceremiyor. Ekonomiyle demokrasi arasındaki bağı anlayamıyor. Cumhuriyetimizin kerim devlet anlayışından o kadar uzaktalar ki, kuvvetler ayrılığını zaman kaybı olarak görüyorlar! Cumhuriyetimiz için 90 yıllık reklam arası bile diyorlar! Cumhuriyetimiz bireyin özgürlüğünü esas alırken, bunlar bireyin kendisinden rahatsız oluyorlar. Milletimize varlık içinde yokluk çektiren çarpık bir anlayışla ülkemizi yönetmeye çalışıyorlar. AKP iktidarının bugün bizlere yaşattığı şeyin adı bir Cumhuriyet krizidir. Cumhuriyetimizin bütün ilkeleri, kurumları, birikimleri yağmalanmış; devletimiz talan edilecek bir ganimet olarak görülmeye başlanmıştır. Tüm bu tahribatın sonucunda, insanımıza artık ilave bir şart daha sunulmuştur. Makbul vatandaş olmak için iktidara destek verme şartı! AK Parti ile aynı düşünmeyen insanlarımız artık vatandaş olma haklarını da kaybetmiştir! Kamu personeli olmak için çalışmak yetmez, AK Parti ilçe başkanlığından tavsiye mektubu almanız gerekir! İktidara yakın kişiler istediğini yapabilir, lüks arabalarda gezip pudra şekeri koklayabilirken, bu ülkenin genç evlatları gözünün üstünde kaşı var diye Silivri’nin soğuğu ile yüzleşir.

32. Gün’deki eski görüntüler konusunda açıklama yaptı

İYİ Parti lideri Meral Akşener, grup toplantısı sonrası, gazeteci Mehmet Ali Birand’ın sunduğu “32’nci Gün” programında yaptığı açıklamaların sosyal medyada servis edilmesi hakkında açıklama yaptı.

Akşener şunları kaydetti:

  • Ben Sayın Erdoğan adına üzüldüm, ona da acıdım. Bu tam bir zekasızlık örneği. Gazeteciliğin bir mottosu vardır; haber namustur diye. Refah ile Anavatan iktidarını yıktık, yerine Refah-Yol kurulmuş. Nasıl oluyor da ben Refah-Yol’un İçişleri Bakanıyım. Böyle bir zekasızlığın böyle bir zamanda böyle bir şekilde ortaya konmasına hayretler içindeyim. 28 Şubatçılar çerçevesi içinde yıkılıncaya kadar önemli katkıları olan bir iktidardı. İyi ki de o refah yolun kurulmasına vesile olmuşum. O iktidarın da bakanı olmaktan kurur duyuyorum.

Akşener, kendisiyle ilgili sosyal medyada servis edilen videosunda “Refah-Ana koalisyonunu ben yıktım. Ben iyi bir örgütçüyüm” ifadelerine yer veriyordu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER