A3 Haber

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Türkiye’ye geliyor

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Türkiye’ye geliyor

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Türkiye’ye geliyor
Kasım 02
16:03 2022

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in Türkiye’yi ziyaret edeceği resmen açıklandı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in 3-5 Kasım’da Türkiye’yi ziyaret edeceği resmen açıklandı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 3-5 Kasım 2022 tarihlerinde ülkemize bir ziyaret gerçekleştirecektir. Genel Sekreter Stoltenberg, bu vesileyle, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kabul edilecek; ayrıca Sayın Bakanımızla ve Sayın Milli Savunma Bakanımızla bir araya gelecektir” denildi.

Stoltenberg, Türkiye’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi öncesinde NATO’ya üyelik başvurusu yapan Finlandiya ve İsveç’in liderleriyle telefon görüşmeleri yapmıştı.

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile telefon görüşmeleri yaptığını söyleyen Stoltenberg, iki ülkenin üyelik başvurularının ve NATO’ya davet edilmelerinin, her ülkenin kendi yolunu seçme hakkı olduğuna kanıt teşkil ettiğini belirtmişti.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’in daha önce 4 Kasım’da İstanbul’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geleceği belirtilmişti. Erdoğan’ın İsveç’in yeni Başbakanı Ulf Kristersson’u da 8 Kasım’da Ankara’da kabul edeceği ifade edilmişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER