A3 Haber

“TDP’ye üye yapıldığı” iddia edilmişti: Mustafa Sarıgül’den CHP’li Tanju Özcan’a ziyaret

“TDP’ye üye yapıldığı” iddia edilmişti: Mustafa Sarıgül’den CHP’li Tanju Özcan’a ziyaret

“TDP’ye üye yapıldığı” iddia edilmişti: Mustafa Sarıgül’den CHP’li Tanju Özcan’a ziyaret
Kasım 02
19:55 2022

Mustafa Sarıgül, bilgisi dışında TDP’ye üye yapıldığını iddia eden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı ziyaret etti. Sarıgül, Özcan’ın Türk siyaseti için “renkli ve tecrübeli bir isim” olduğunu dile getirerek Bolu’ya gelmelerinin nedeninin “Bir yanlışlığı ortadan kaldırmak olduğunu” söyledi.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu’nca (YDK) hakkında “partiden bir yıl geçici çıkarma” cezası verilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın bilgisi dışında CHP’den çıkartılıp TDP’ye üye yapıldığını iddia edilmişti.

TDP Genel Başkanı Sarıgül, Özcan’ı ziyaret etti. Sarıgül, Bolu’ya gelmelerinin nedeninin “bir yanlışlığı ortadan kaldırmak olduğunu” söyledi.

“Bizimle beraber olması tabii ki bizim için son derece değerlidir”

Özcan’ın Türk siyaseti için “renkli ve tecrübeli bir isim” olduğunu dile getiren Sarıgül, “Tanju başkanımızın partimizde olması, bizimle beraber olması tabii ki bizim için son derece değerlidir ancak kendisinin böyle bir müracaatı bu aşamada yoktur” ifadesini kullandı.

Sarıgül, “İlçelerden bu üyelik, tüzük gereği yapılamıyor. Sadece o belediye başkanımızın ve milletvekili arkadaşımızın genel merkeze müracaat etmesi lazım. Bu tüzüğümüzün 18. maddesi. Dolayısıyla bizim ilçe başkanlarımızın, il başkanlarımızın bir belediye başkanımızı partimize kaydetme yetkisi tüzüğümüze göre yok” şeklinde konuştu.

Özcan: Mücadele etmeye devam edeceğim

Hakkında “partiden bir yıl geçici çıkarma” cezası verilen CHP’li Özcan da, “Geçici ihraç süreci yaşıyorum. Bu süreç içerisinde herhangi bir parti değişikliği yapmayacağımı, CHP’de kalıp mücadele etmeye devam edeceğimi kamuoyuyla paylaşmıştım” dedi.

Sarıgül, daha sonra basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından kentten ayrıldı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER