A3 Haber

Çocuk istismarından yargılanan eski MHP Diyarbakır İl Başkanı beraat ettirildi

Çocuk istismarından yargılanan eski MHP Diyarbakır İl Başkanı beraat ettirildi

Çocuk istismarından yargılanan eski MHP Diyarbakır İl Başkanı beraat ettirildi
Kasım 04
18:05 2022

MHP Diyarbakır İl Başkanı olduğu dönemde bir çocuğu zincirleme şekilde “cebir tehdit veya hile kullanarak hürriyetinden yoksun kılma”, “zincirleme şeklinde çocuğun cinsel istismarı” ve “zincirleme cinsel taciz” suçlarından 10 yıldan 16 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Cihan Kayaalp’in yargılanmasına 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

T24’ün haberine göre, 17 Haziran’dan beri tutuklu bulunan Kayaalp, bugün çıkarıldığı mahkemece beraat etti.

Mağdur ailenin avukatları, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın gazeteci Nagehan Alçı’ya verdiği söyleşideki sözleri nedeniyle tanık olarak dinlenmesini istediklerini ancak mahkemenin bu talebi iki kez reddettiğini söyledi.

Semih Yalçın söyleşide “Farklı kaynaklardan yanıltılıyor da olabilirdik, o yüzden detaylı inceledik. İşin vahim boyutlarını anlayınca da tüm bu iddiaların emniyetimiz ve yargımız tarafından araştırılması için herhangi bir gölge şüphe kalmaması için il teşkilatını derhal feshetme kararı aldık” demişti.

MHP Genel Merkezi, “çocuğa cinsel istismar” iddiasıyla gözaltına alınmadan birkaç gün önce Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp’i görevden almış, kentteki parti teşkilatını da kapatmıştı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre de Kayaalp’ın tutuklu yargılandığı Diyarbakır 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya mağdur çocuk E. A. katılmazken E. A.’nın avukatları duruşmada hazır bulundu.

Kayaalp’ın hazır edildiği duruşmada savcı, ceza istemiyle verdiği mütalaasını tekrarlayarak, Kayaalp’in tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Olayın cebir, tehdit ve iradeyi etkilemek suretiyle eylemlerin meydana geldiğini vurgulayan E. A.’nın avukatı Metin Arkaş, eylemler sırasında, mağdurun istememesine rağmen sanığın, mağdura baskı, telkin ve konumunu kullanarak istediklerini yapmaya zorlandığını belirtti.

Yargıtay kararlarında mağdur beyana itibar edilmesi için taraflar arasında önceden husumet bulunması gerektiğini, bu durumun sanık tarafından bilindiğini dile getiren Arkaş, “Sanık bunu bildiği için güvercin meselesinden dolayı mağdura tokat attığını söylemiştir. Bin TL’lik alacak-verecek meselesi de yine husumet oluşturmaya yöneliktir” dedi.

MHP’li yetkilinin sözleri hatırlatıldı

Arkaş, MHP Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın olaydan sonra bir gazetede verdiği demeçte “Bu olayda da iddiaların doğru olduğunu tespit edince Sayın Genel Başkanımızın kesin emriyle gereğini yaptık. Hemen fesih işlemini gerçekleştirdik” dediğini hatırlatarak, Yalçın’ın tanık olarak dinlenilmesi talebini yineledi.

Arkaş, tanıkların savcılık beyanlarını mahkemede değiştirdiğini bunun da sanığı korumaya yönelik olduğunu vurguladı.

“Komplo” dedi

Sanık Kayaalp üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Olayın bahsi geçen 1000 TL’lik alacak verecek meselesinden kaynaklandığını savunan Kayaalp, şunları dedi: “İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu Diyarbakır’a geldi ve buradaki yemekte salon sonunda olmam nedeniyle yanıma kadar gelip beni alnımdan öpmüştür. Bunun da olayda etkisi vardır. Bu çocuğun eşcinsel olduğunu düşünüyorum. Bunun da araştırılmasını istiyorum. Bu nedenle bu şekilde rahatlıkla beyanlarda bulunmuştur. Ben benzer komplolarla yine tutuklandım. Ancak bu kadar çirkef bir suçlamayla hiç suçlanmadım. Diğer davalarımda beraat ettim. Diyarbakır Barosu tarafından eşi benzeri görülmemiş bir ilgi var bu dosyaya. Bunun sebebiyse Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı yaptırmak istememizdendir. Burada yargılanan bir insandır. Suçlanmış bir sanık var. İddialar ortadadır. Olaya insani olarak bakılırsa zaten sorun olmaz. Ancak Milliyetçi Hareket Partisi’nin tarihe geçmiş bir il başkanıyım. Bakınca o görüldüğü için adil bakamamaktadırlar. En çok haber konusu olmuş il başkanı benim. Meclis kürsüsünden dahi tehdit edilmiş bir insanım. En son olarak ‘Elini kolunu sallayarak gezemeyeceksin’ dediler ve dediklerini şuan yaşıyorum.”

Kayaalp’ın avukatları da iddiaların doğru olmadığını müvekkillerinin beraatini istedi.

Mahkeme, sanığın üzerine atılı suçları işlediğine dair yeterli delil elde edilemediğini gerekçe göstererek, beraat kararıyla birlikte Kayaalp’ın tahliyesine hükmetti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER