A3 Haber

İzmir ve çevresinde korkutan deprem: İnsanlar sokaklara döküldü

İzmir ve çevresinde korkutan deprem: İnsanlar sokaklara döküldü

İzmir ve çevresinde korkutan deprem: İnsanlar sokaklara döküldü
Kasım 04
03:57 2022

İzmir’de Kandilli Rasathanesi’nin açıklamasına göre 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin ardından binlerce yurttaş sokaklara döküldü. Yüksekten atlayan üç vatandaş yaralandı. 20 civarında binada çatlaklar meydana geldi.

İzmir’de, Kandilli Rasathanesi’ne göre 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Merkez üssü Buca ilçesi olan deprem 4.5 kilometre derinlikte meydana geldi. Deprem çevre il ve ilçelerden de hissedildi.

Kandilli Rasathanesi deprem bilgilerini şöyle paylaştı:

İçişleri Bakanı’ndan açıklama

Bakan Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

İzmir Buca’da, saat 3.29’da gerçekleşen 4.9 büyüklüğünde depremde şuana kadar herhangi bir can kaybı bilgisi ulaşmamıştır. Üç vatandaşımız panikle atlama sonucu yaralanmış, bir camii minaresinde de hasar meydana gelmiştir.

Tunç Soyer’den açıklama

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Twitter’dan yaptığı açıklamada şu bilgileri paylaştı:

Merkez üssü Buca olan 4.9 büyüklüğündeki depremin ardından tüm itfaiye ekiplerimiz devriyede. Konak’ta bir camimizin minaresi yıkıldı. İlk tespitlerimize göre metro, tramvay ve izban tesislerinde bir hasar yok. Detaylı tarama sürüyor.

AFAD’dan açıklama: Artçılar sürdü…

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), deprem sonrası saat 04.30’a kadar en büyüğü 2.4 olmak üzere 13 artçı sarsıntı meydana geldiğini duyurdu.

AFAD’ın Twitter hesabından yapılan açıklamada, saat 03.29’da meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki deprem sonrası 04.30’a kadar en büyüğü 2.4 olmak üzere 13 artçı sarsıntı meydana geldiğini bilgisi verilerek, vatandaşların paniğe kapılmamaları çağrısında bulunuldu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER