A3 Haber

AKP’den, “EYT ve sözleşmelilere kadro” çalışmalarına ilişkin açıklama

AKP’den, “EYT ve sözleşmelilere kadro” çalışmalarına ilişkin açıklama

AKP’den, “EYT ve sözleşmelilere kadro” çalışmalarına ilişkin açıklama
Kasım 05
11:45 2022

EYT ve sözleşmeli memurlara kadro çalışmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan AKP Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, yıl başına kadar tüm çalışmaların hayata geçirileceğini söyledi.

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT), taşeron ve geçici işçiler ile sözleşmeli memurlara kadro çalışmasıyla ilgili, “2023’ün başında bütün bu meselelerin hayata geçtiği bir süreci yaşamış olacağız” dedi.

Akbaşoğlu, milyonlarca çalışanı ilgilendiren, asgari ücret, EYT, taşeron ve geçici işçiler ile sözleşmeli memurlara kadro çalışmasına ilişkin sorularını cevapladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca çalışma yürütüldüğünü, bu konuların masaya yatırıldığını ve üzerinde çalışıldığını anlatan Akbaşoğlu, EYT ve kadro çalışması konusunda yıl sonuna kadar ardı ardına gelişmelerin yaşanacağını söyledi.

Akbaşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Taşerondan 1 milyona yakın insanımızı kadroya geçirdiğimiz dönemde 80-90 bine yakın arkadaşımız kapsam dışında kalmıştı, onlarla ilgili düzenlemeye dönük yaklaşımlar, mevsimlik işçi gibi 10 ay çalışan insanlarımızın 12 aya tamamlanması ve sürekli hale gelebilecek şekilde çalışma hayatlarına devam edebilmesi ve EYT’li kardeşlerimizin meselelerinin tamamen çözüme kavuşturulmasına dönük bir takvimimiz söz konusu. Bu yasal düzenlemeleri 2022 yılı sonu itibarıyla hayata geçirmiş olacağız. 2023’ün başında bütün bu meselelerin ardı ardına neticelendiği, hayata geçtiği bir süreci yaşamış olacağız.”

Akbaşoğlu, aralıkta asgari ücret, ocakta ise memur ve emekli maaşlarına yönelik düzenleme yapılacağına işaret etti.

“Çalışmalar bittiğinde kamuoyu ile paylaşılacak”

EYT konusunda nasıl bir formül uygulanacağına da değinen Akbaşoğlu, “Bu konuyu enine boyuna Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat Bilgin başkanlığında bir çalışma heyeti yürütüyor. Bu çalışmalar neticelendiğinde zaten kamuoyuyla paylaşılacak. Biraz sabredelim, sonucunu hep beraber sevinçle karşılayalım” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER