A3 Haber

Halk krizde, patronların keyfi yerinde: Sabancı ve Koç yılın ilk dokuz ayında kâr rekoru kırdı

Halk krizde, patronların keyfi yerinde: Sabancı ve Koç yılın ilk dokuz ayında kâr rekoru kırdı

Halk krizde, patronların keyfi yerinde: Sabancı ve Koç yılın ilk dokuz ayında kâr rekoru kırdı
Kasım 05
19:06 2022

Türkiye sermaye sınıfının koçbaşlarından Sabancı Holding ile Koç Holding, halkın yaşadığı onca yoksuluk, açlık ve krize rağmen, kârına kâr katmaya devam ediyor. İki holdingten yapılan kâr açıklamaları, sosyal medyada ve toplumda, “Patronların ve tekellerin keyfi yerinde” şeklinde yorumlandı.

Sabancı Holding, 2022 yılının ilk dokuz aylık dönemine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Söz konusu dönemde kombine satışlarını yüzde 175 artışla 275.4 milyar TL seviyesine yükselten Sabancı Holding’in dokuz aylık konsolide net kârı 27.2 milyar TL oldu.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, dünyada sürdürülebilirlik ve dijitalin öneminin her geçen gün arttığını vurguladı. Alper, “Biz de Sabancı Topluluğu olarak, Topluluk Vaadimiz ve stratejik önceliklerimiz doğrultusunda, sürdürülebilirliği ve dijitali odağımıza alarak, tüm şirketlerimizle birlikte ‘Dünya’nın Sabancı’sı’ olma yolunda önemli bir dönüşümü hayata geçiriyoruz” dedi.

Koç’tan da rekor kâr

Koç Holding, yılın üçüncü çeyreğinde net kârını yıllık yüzde 355 artışla 33.1 milyar TL’ye yükseltti. Böylece dokuz aylık net kâr 72 milyar TL’ye ulaştı.

Koç Holding, 2022 yılı üçüncü çeyrek bilançosunu açıkladı. Buna göre holding, Temmuz-Ağustos-Eylül döneminde net kârını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 355 artışla 7.3 milyar TL’den 33.1 milyar TL’ye yükseltti.

Koç Holding’in Ocak-Eylül dönemi net kârı da yıllık yüzde 336 artışla 16.5 milyar TL’den 72 milyar TL’ye yükseldi.

Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, “Küresel ekonomiye ilişkin belirsizliklerin devam ettiği yılın üçüncü çeyreğinde yatırımlarımızı ve değer yaratma odaklı iş anlayışımızı kararlılıkla sürdürdük. Koç Topluluğu olarak sağlıklı bilançomuz, kuvvetli likiditemiz, geniş tedarik zincirimiz, çeşitlendirilmiş portföy yapımız, çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim alanlarındaki öncü uygulamalarımız ve çalışma arkadaşlarımızın üstün gayretleri ile yılın ilk dokuz ayında başarılı sonuçlar elde ettik” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER