A3 Haber

Kılıçdaroğlu’ndan Sırp çete liderinin Türkiye’de yakalanmasına tepki: Sizi yok edeceğiz

Kılıçdaroğlu’ndan Sırp çete liderinin Türkiye’de yakalanmasına tepki: Sizi yok edeceğiz

Kılıçdaroğlu’ndan Sırp çete liderinin Türkiye’de yakalanmasına tepki: Sizi yok edeceğiz
Kasım 06
19:14 2022

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Interpol’ün kırmızı bültenle aradığı Sırp çete lideri Zeljko Bojanic ‘in, İstanbul’da yakalanmasına tepki gösterdi.

Cinayet şüphesiyle gözaltına alınan çete lideri Bojanic’in bahçesinde Sırp suç örgütü üyesi Risto M.’nin cesedinin arandığı öğrenildi.

Sırbistan’da bilinen en ünlü mafya yapılanmalarından Skaljari üyesi Risto M.’nin, 2020 yılında işkenceyle öldürüldüğü ve cesedinin gömüldüğü öne sürüldü.

Polis ekiplerinin aynı olayla ilgili Skaljari çetesinin 2014’ten beri çatıştığı Kavak çetesi yöneticilerinden Interpol’ün kırmızı bültenle aradığı Zeljko Bojanic’i de gözaltına aldı.

Kılıçdaroğlu’ndan tepki

Yaşanan bu gelişmelerin ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan açıklama geldi.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

  • Kara para, sahibini getirir dedim. Dünyanın ne kadar mafya pisliği varsa, paraları ile birlikte şehirlerimize geldi. Şimdi bahçelerde ceset araması yapılıyor. Gördükleriniz denizde sadece bir kum tanesi.

“Sizi yok edeceğiz”

  • Kartellere sesleniyorum; şehirlerimizi terk edin. Sizi yok edeceğiz. Kirli paranızı alın gidin. Size kurban vereceğimiz tek bir evladımız yoktur.

Uyuşturucu kartellerine Sırpça da seslenen CHP lideri, “Srpski karteli; napustite naše gradove! Ne želimo vaši prljavi novac. Upozoravam vas, izgubićete glave. Nemamo ni jedno dete da vam žrtvujemo…” ifadelerini kullandı.

CHP liderinin paylaşımının Türkçesi ise şöyle:

  • “Sırp kartelleri; şehirlerimizi terk edin. Sizin kirli paralarınızı istemiyoruz. Sizi uyarıyorum, kafanızı kaybedersiniz. Size kurban edeceğimiz bir çocuğumuz dahi yok.”

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER