A3 Haber

MSB duyurdu: “Pençe-Şimşek” operasyonu bölgesinde iki asker yaşamını yitirdi

MSB duyurdu: “Pençe-Şimşek” operasyonu bölgesinde iki asker yaşamını yitirdi

MSB duyurdu: “Pençe-Şimşek” operasyonu bölgesinde iki asker yaşamını yitirdi
Kasım 06
10:14 2022

Millî Savunma Bakanlığı Pençe-Şimşek operasyonu bölgesinde el yapımı patlayıcının infilakı sonucu Uzman Çavuş Halil Yıldız ve sözleşmeli er Fırat Güner’in yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Pençe-Şimşek operasyonu bölgesinde 05 Kasım 2022 tarihinde, BTÖ mensuplarınca önceden döşenen El Yapımı Patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanan 2 kahraman silah arkadaşımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Ancak Piyade Uzman Çavuş Halil Yıldız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz. Pençe-Şimşek operasyonu bölgesinde 05 Kasım 2022 tarihinde, BTÖ mensuplarınca önceden döşenen El Yapımı Patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanarak hastanede tedavisine devam edilen kahraman silah arkadaşımız P. Söz. Er Fırat Güner yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.” denildi.

Bakan Akar’dan taziye mesajı

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar şehit Piyade Uzman Çavuş Halil Yıldız için taziye mesajı yayımladı. Akar, “Kahraman silah arkadaşımız, 5 Kasım 2022 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim” dedi. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER