A3 Haber

EGM’den “Soylu ağzıyla” cevap!

EGM’den “Soylu ağzıyla” cevap!

EGM’den “Soylu ağzıyla” cevap!
Kasım 07
18:03 2022

Yerli ve yabancı birçok suç örgütünün Türkiye’deki faaliyetlerine ilişkin artan eleştiriler ardından açıklama yapan Emniyet Genel Müdürlüğü, “Suç ve suçluyla mücadelede tarihimizin en başarılı dönemindeyiz” dedi. Açıklamadaki kurumsal dilden uzak üslup dikkat çekerken AKP’nin “Türkiye yüzyılı” adlı seçim kampanyasına da atıf yapıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), suç örgütlerinin Türkiye’deki faaliyetlerine dair çoğalan eleştiriler ardından yazılı bir açıklama yaptı.

Kurumsal bir dilden uzak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya benzer bir üslupla yazılan açıklamada, “Suç ve suçluyla mücadelede tarihimizin en başarılı dönemindeyiz” iddiasında bulunuldu. “15 Temmuz’u başaramayanların bize nasıl kin beslediğini biliyoruz. Coğrafyamızdaki istikrarsızlığa bizi bulaştıramadıkları için hırslandıklarını biliyoruz” gibi ifadelerin de kullanıldığı açıklamada, AKP’nin seçim kampanyası ‘Türkiye yüzyılı’ söylemine de atıf yapıldı.

EGM’nin açıklaması şöyle:

“Görüyoruz ki; Türk Polis Teşkilatı ve tüm güvenlik güçlerimizi her fırsatta kötülemeyi vazife edinmiş olanlar görevlerinin başında…

100 bin kaçak göçmeni sınır dışı ediyoruz, “Burada ne işleri vardı?” diyorlar.

Organize suç örgütlerini tek tek çökertiyoruz, üyelerini yakalayıp Adalete teslim ediyoruz, “Nereden çıktılar?” diye soruyorlar.

Tarihin en büyük uyuşturucu operasyonlarını yaptık, en büyük gözaltıları, en büyük tutuklamaları gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye de devam ediyoruz, kökünü kurutuyoruz, “Bunları niçin yakalıyorsunuz? Neden bu kadar yakalıyorsunuz? Uyuşturucu paralarını Türkiye’nin cari açığının finansmanında kullandılar” diye en ağır suçlamaları yöneltiyorlar.

FETÖ’nün belini kırdık, operasyonlarımız kesintisiz sürüyor, “Bitmedi mi hala?” sorusu ile karşılaşıyoruz.

PKK/KCK’yı çökerttik, şehirlerimiz huzur içerisinde. Buna rağmen karalama derdindeler.

Sanal kumardan siber suçlara, dolandırıcılıktan hırsızlığa kadar suç ve suçlunun peşindeyiz, hiçbirine nefes aldırmıyoruz.

Suç ve suçluyla mücadelede tarihimizin en başarılı dönemindeyiz.

Geçen yılı sıfır faili meçhul cinayetle tamamladık.

Bu yıl trafik kazalarındaki ölümler yüzde 12 azaldı.

Aile içi ve kadına yönelik şiddette ihbar anından çok kısa süre sonra olay yerindeyiz.

Pandemiden depreme, sellerden yangınlara kadar 7 gün 24 saat Aziz Milletimizin ve ülkemizin huzuru için teyakkuzdayız.

İnanıyoruz ki; gayretimizin, çabamızın ve yaptıklarımızın Milletimiz farkında…

Suç şebekelerinin, terör örgütlerinin, yabancı istihbarat teşkilatlarının ve onların taşeronlarının iftiraları, örtülü-açık suçlamaları, itibarsızlaştırma ve mücadeleden düşürme hamleleri ile karşı karşıya olduğumuzu biliyoruz.

15 Temmuz’u başaramayanların bize nasıl kin beslediğini biliyoruz.

Coğrafyamızdaki istikrarsızlığa bizi bulaştıramadıkları için hırslandıklarını biliyoruz.

Her türlü saldırılarına direnen ve fırsat vermeyen güvenlik güçlerimizi hazmedemiyorlar. Bunu da biliyoruz.

Türkiye yüzyılı için yolumuza; milletimize olan sorumluluğumuz, devletimize olan sadakatimiz, medeniyetimize olan bağlılığımız ve şehitlerimize olan borcumuzla devam edeceğiz.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER