A3 Haber

Erdoğan’dan “türban referandumuyla” ilgili açıklama

Erdoğan’dan “türban referandumuyla” ilgili açıklama

Erdoğan’dan “türban referandumuyla” ilgili açıklama
Kasım 07
20:25 2022

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 saat 30 dakika süren kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, AKP’nin muhalefet partileriyle gerçekleştirdiği türban düzenlemesine ilişkin görüşmelerle ilgili konuştu. Erdoğan, “Bu görüşmelerin kati neticesi alındıktan sonra uzlaşma sağlanırsa o şekilde, sağlanamzsa da Cumhur İttifakı partileri olarak kendi teklifimizi Meclis’e sunmayı planlıyoruz. Prensip olarak temel hak ve özgürlüklerle ilgili konuları halk oylamasına götürülmesini doğru bulmuyoruz. Ancak Meclis denkleminde başka bir mecburiyet gerekirse onun gereğini yapmayı da boynumuzun borcu oduğuna inanıyoruz” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

  • “Türkiye’nin en büyük konut hamlesi olan “ilk evim ilk iş yerim” kampanyasının ilk temelini Ankara’da attık. Bugünden başlayarak 10 gün içinde 12 ilin kurasını noter huzurunda çekerek hak sahiplerini belirleyeceğiz. Aynı şekilde arsalar ve işyerleriyle ilgili süreç devam ediyor. Konut arsa ve işyerlerinin tüm hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum.
  • Her çalışmamız gibi Türkiye Yüzyılını da milletimizle birlikte hazırlıyoruz. 81 vilayet ve ilçelerde yapacağımız programlarla milletimizin Türkiye Yüzyılı beklentisini alacağız ve bunu somutlaştıracağız. Böylece seçimlerden önce kamuoyunun karşısına Türkiye Yüzyılı’na uygun bir şekilde çıkmayı planlıyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yıl sevincini TOGG’un Bursa Gemlik’teki fabrikasından banttan çıkış süreciyle taçlandırdık. Bu açık hakikate rağmen hala yapılan işi önemsizleştirmeye çalışan bir zihniyetin umutsuz çırpınışlarını da ibretle takip ediyoruz. Bu açık hakikate rağmen hala yapılan işi önemsizleştirmeye çalışan bir zihniyetin umutsuz çırpınışlarını da ibretle takip ediyoruz. Teknolojisi ve akıllı cihaz özellikleriyle inşallah Şubat’ta satışı başlayacak TOGG’a bundan sonraki sürecinde başarılar diliyoruz.
  • Sağlıkta gerçekleştirdiğimiz devrimin en önemli sembolleri, güçlü altyapımız ve şehir hastanelerimizdir. Şimdi de sağlık sistemimizi ‘HelpTürkiye’ başlığı altında küresel markaya dönüştürüyoruz. Bunun yanında ‘HelpTürkiye’ çatı markasıyla dünyada yıllık 100 milyar dolara yaklaşan sağlık turizminden ülkemizin aldığı payı en yükseğe çıkarmayı hedefliyoruz.

“Açık ve net söylüyorum başaramayacaklar”

  • Polis Akademimizin 1 Kasım’daki töreninde emniyet teşkilatına katılan gençlerimizin sevincine ortak olduk. Uyuşturucu gibi bir insanlık suçuyla polisimize ve hükümetimize iftira atanların sinsi emellerle hareket ettiğini belirtmek istiyoruz. Her kim, Türkiye’yi terör örgütleriyle, uyuşturucuyla, mafyayla, küresel tefecilerle aynı fotoğrafın içine sokuyorsa; yaptığı işin adı beşinci kol faaliyetidir.
  • Türkiye geçmişten bugüne beşinci kol elemanlarından çok çekmiştir. Milletimiz uzun süre hak ettiği imkanlardan eserlerden hizmetlerden mahrum kalmışlardır.
  • Cumhuriyetimizin 100. yılından aldığımız ilhamla, yine aynı oyun sahnelenmeye başlandı. Ama bu defa açık net söylüyorum; başaramayacaklar.”
  • Bunlar sınırlarımız teröristler tarafından taciz edilirken DEAŞ’ın, 15 Temmuz2da FETÖ’nün, Karabağ’ın işgaline karşı Ermenilerin, faiz lobilerinin ağzıyla konuşuyorlardı. Çünkü kendilerine veren görev buydu. Son örneğini uyuşturucu iftirasıyla aynı kirli oyunu bozacağız. Bunlar sınırlarımız teröristler tarafından taciz edilirken DEAŞ’ın, 15 Temmuz’da FETÖ’nün, Karabağ’ın işgaline karşı Ermenilerin, faiz lobilerinin ağzıyla konuşuyorlardı. Çünkü kendilerine veren görev buydu. Son örneğini uyuşturucu iftirasıyla aynı kirli oyunu bozacağız.
  • Bu sabah da MEB tarafından 2000 köy yaşam merkezinin açılışını gerçekleştirdik. Köy Yaşam Merkezleri projesiyle okul altyapımız sebebiyle artık kullanılmayan köy okullarımızı yeniden aktif eğitim yeri haline getirmeyi planlıyoruz.”
  • Türkiye Aile Desteği, 2,5 milyon vatanaşımıza aktarılacak 3,2 milyar lira yarın hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacak.
  • Bu görüşmelerin kati neticesi alındıktan sonra uzlaşma sağlanırsa o şekilde, sağlanamzsa da Cumhur İttifakı partileri olarak kendi teklifimizi Meclis’e sunmayı planlıyoruz. Prensip olarak temel hak ve özgürlüklerle ilgili konuları halk oylamasına götürülmesini doğru bulmuyoruz. Temennimiz bu değişikliği doğrudan kabul edecek çoğunluğun sağlanabilmesi. Ancak MEclis denkleminde başka bir mecburiyet gerekirse onun gereğini yapmayı da boynumuzun borcu oduğuna inanıyoruz. “

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER