A3 Haber

TOKİ’de kura çekimi başladı: Hangi ilde kaç sosyal konut yapılacak?

TOKİ’de kura çekimi başladı: Hangi ilde kaç sosyal konut yapılacak?

TOKİ’de kura çekimi başladı: Hangi ilde kaç sosyal konut yapılacak?
Kasım 07
11:05 2022

TOKİ (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı), kura çekimi sosyal konut başvurusunda bulunan birçok kişinin gündeminde yer almaya devam ediyor. TOKİ’nin “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesinde ilk kura ise bugün Şırnak ve Ardahan’da çekiliyor. İlk 12 ilde 10 gün içinde tamamlanacak kura takvimi de belli oldu.

Konuyla ilgili Bakan Kurum’dan açıklama geldi. Kurum’un açıklamasına göre, “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesinde ilk kura bugün Şırnak ve Ardahan’da çekilecek.

Başvurular 31 Ekim’de sona erdi

TOKİ sosyal konut projesi başvuru tarihleri beklenen açıklamalar sonucu netlik kazandı. TOKİ sosyal konut başvuruları 14 Eylül 2022 Çarşamba günü başladı 31 Ekim 2022 tarihinde ise sona erdi.

TOKİ Sosyal Konut Kura çekilişi ne zaman yapılacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un açıklamalarına göre, 2022 TOKİ kura çekilişinin ilki 7 Kasım tarihinde Ardahan ve Şırnak’ta gerçekleştirilecek.

Bakan Kurum konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bununla beraber Güneydoğu Anadolu Bölgemizde 5 ilimiz, Doğu Anadolu Bölgemizde 7 ilimiz olmak üzere 7-16 Kasım tarihleri arasında 12 ilimizdeki 22 bin 57 konutumuzun kura çekimlerini gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Kura çekimi nasıl yapılacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kura çekimi hakkında konuşmasında şu ifadelere de yer verdi:

  • “Kuralarımız noter huzurunda, şeffaf bir şekilde ve canlı yayın olarak TOKİ’mizin resmi sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek.”

Bakan Kurum’un açıklamasına göre; 12 ilin kura çekilişi 10 günden kısa sürede tamamlanmış olacak. 16 Kasım 2022 tarihinde 22 bin 57 konutun kura çekilişi bitmiş ve hak sahipleri de netlik kazanmış olacak.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER