A3 Haber

Halk TV’nin yeni haber yayın yönetmeni belli oldu

Halk TV’nin yeni haber yayın yönetmeni belli oldu

Halk TV’nin yeni haber yayın yönetmeni belli oldu
Kasım 09
12:00 2022

Geçen Eylül’de Halk TV’den ayrılan eski genel yayın yönetmeni Suat Toktaş’ın yerine Bengü Şap Babaeker getirildi.

Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş, iki buçuk yıldır görev yaptığı kanaldan geçtiğimiz Eylül ayında ayrılmış ve ayrılık haberini sosyal medya hesabından duyurmuştu. Toktaş, ayrılık mesajında “Halk TV ile buraya kadar. Halk TV’nin ekran arkasındaki/önündeki fedakar emekçileriyle birlikte sayıca bizi üçe, dörde katlayan kanalları geçerek bayrağı 2,5 yılda zirveye diktik. Yolun açık olsun Halk TV, yolunuz açık olsun can arkadaşlarım. Teşekkürler Cafer Mahiroğlu…” demişti.

haberiskelesi.com’un aktardığına göre, Suat Toktaş’ın ayrılığının, ardından bu sabah İsmail Küçükkaya kanalın yeni haber yayın yönetmeninin Bengü Şap Babaeker olduğunu duyurdu.

Babaeker, Halk TV’ye transferini sosyal medya hesabından şu kelimelerle ifade etti: “Bir duyurum var KRT yolculuğum sona erdi, yeniden HALK TV ekibinin parçası oluyorum. Başta Genel Yayın Yönetmenim, arkadaşım Fikret Bulut ile Genel Müdürüm, ağabeyim Adnan Bulut, tüm yönetime, birlikte yol yürüdüğümüz tüm mesai arkadaşlarıma bin teşekkürle.”

Bengü Şap Babaeker kimdir?

Bengü Şap Babaeker 1970 yılında Kars’ta dünyaya gelmiştir. Ziya Gökalp İlkokulu’nda, Yalova Lisesi’nde okumuştur. Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun olmuştur. Gazetecilik hayatına aile dostları, gazeteci ve siyasetçi Metin Işık’ın etkisi ve ailesinin de desteğiyle 1993 yılında Dünya Gazetesi’nde başladı. Yazılı basın serüveni kısa süre sonra Kanal 6’ya transferiyle son buldu. O tarihten bu yana, köklü televizyonlarda muhabir, editör, haber müdürü görevlerini yürüttü. Kanaltürk, Habertürk, TV24 gibi yayın kuruluşlarında uzun yıllar çalıştıktan sonra Haber Global televizyonu ve Independent Türkçe servislerinin kurucu yönetim kadrosunda yer aldı. Halk TV Haber Koordinatörü görevinden ayrılarak KRT TV’de Haber Koordinatörü olarak çalışmaya başlamıştır. Bengü Şap Babaeker evli ve bir çocuk annesidir.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER