A3 Haber

HDP’den anayasa değişikliği açıklaması: İktidar fırsatçılığa çeviriyor

HDP’den anayasa değişikliği açıklaması: İktidar fırsatçılığa çeviriyor

HDP’den anayasa değişikliği açıklaması: İktidar fırsatçılığa çeviriyor
Kasım 09
15:02 2022

HDP Sözcüsü Ebru Günay, MYK toplantısına dair açıklama yaptı. Günay, partisinin Anayasa tartışmalarına ilişkin görüşlerini, “CHP tarafından bu şekilde gündeme getirilmesini doğru bulmuyoruz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, anayasa değişikliği teklifiyle ilgili konuştu. Partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına dair açıklama yapan Günay, “Esasen CHP tarafından bu şekilde gündeme getirilmesini doğru bulmuyoruz. İktidar da bunu bir tür fırsatçılığa çevirerek ortalığı bulandırıyor” dedi.

Türban konusunun anayasa değişikliğine uzanmasını doğru bulmadıklarını belirterek, “Anayasanın en önemli özelliği eşitlikçi ve özgürlükçü olmasıdır” ifadelerini kullandı.

Günay, CHP tarafından gündeme getirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “CHP’nin gündeme getirdiği iktidar partisi ve ortağı ile birlikte hazırladığı taslak henüz kamuoyuna açıklanmadı. Ancak AKP bir heyetle geçen hafta aralarında partimizin de bulunduğu muhalefet partilerini ziyaret etti ve destek talebinde bulundu. Bu konu üzerinde yürütülen tartışmalara ilişkin Eş Genel Başkanımız Mithat Sancar, partimizin görüşlerini açıkladı. MYK’mızdan da çıkan birkaç hususu buna ekleyeceğim ama öncelikle görüşmeye neden olan Anayasa değişikliği talebine ilişkin görüşlerimizi paylaşmak istiyorum. Birincisi biz başından beri temel hak ve özgürlüklerin daha geniş kapsamda tanımlanmasını ve anayasal güvenceye alınmasını talep ediyoruz. Aslında yıllardır sivil, demokratik, çoğulcu bir anayasanın hazırlanması için çalışmalar yürütüyoruz. Bu konuda elimizde güçlü bir demokratik anayasa çalışmaları ve birikimi bulunuyor. Ama öncelikle belirtmek isterim ki eğer bir anayasa değişikliği yapılacaksa, sadece başörtüsüyle ilgili değil toplumun temel hak ve özgürlüklerini geliştirecek bir değişikliğin yapılması gerekir” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER