A3 Haber

İptal edilen festivale bilet alanlara ücret iadesi yapılmadı: Dava açılacak

İptal edilen festivale bilet alanlara ücret iadesi yapılmadı: Dava açılacak

İptal edilen festivale bilet alanlara ücret iadesi yapılmadı: Dava açılacak
Kasım 09
10:22 2022

Balıkesir’de düzenlenmesi planlanan ve kaymakamlık tarafından Zeytinli Rock Festivali’ne bilet alanlara aradan geçen süreye rağmen ücret iadesi yapılmadı. Festivale bilet alanlar dava açmaya hazırlandıklarını söyledi.

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde 17-21 Ağustos tarihlerinde yapılması planlanan ve kaymakamlık tarafından ‘kamu güvenliği ve sağlığı, toplumun huzuru, çevrenin korunması’ bahanesiyle yasaklanan Zeytinli Rock Festivali’ne bilet alanlara henüz ücret iadesi yapılmadı.

Duvar’dan Osman Çaklı’nın haberine göre bilet alan pek çok kişi ödemelerin yapılmaması üzerine festivalin 2014 yılından beri organizasyonunu üstlenen Milyon Yapım ile irtibata geçti. Şirket, ödeme için sürekli yeni tarih verdi ancak belirttiği tarihte ödemeleri gerçekleştirmedi. Milyon Yapım tarafından mağdur olduklarını belirten müzikseverler, dava açacaklarını söyledi.

Milyon Yapım ise ücret iadelerinin yapıldığını öne sürdü.

Her yıl festivale giden Bahadır Özkan, iki bilet için 440 TL ödeme yaptı. Ancak festivalin iptal edildiğini öğrenince ödediği paranın iadesini talep etti. Ücret iadesi gerçekleştirilmeyen Özkan’a başka festivallerde kullanabileceği puan tanımlandı. Fakat Özkan, bunu istemediğini belirterek, “Yapımla üç kere iletişime geçtim. Parayı yatıracaklarını söylediler ancak yatırmıyorlar. İlk başta ‘İki hafta sonra ücret iadesi olacak’ denildi. Sonra ‘bugün, yarın’ denilerek hesabıma iade yapılmadı” dedi. Özkan, bu durumun Zeytinli Rock Festivali gibi bir organizasyona yakışmadığını ekledi.

“Paramızı nerelerde kullandılar bilmiyorum”

Kazım Baykent de 220 TL karşılığında Zeytinli Rock Festivali’ne katılmak için bilet aldı. Ancak o da Bahadır Özkan gibi festivalin iptal olduğunu öğrenince para iadesi talep etti. Baykent iptal sonrası, “10 iş günü içerisinde iadeler gerçekleştirilecek” diye mesaj bir aldı. Aradan günler geçti fakat ücret iadesi gerçekleştirilmedi.

Baykent, yaptığı araştırmayla kendisi gibi pek çok insanın aynı durumdan mustarip olduğunu öğrendi. Bunun üzerine paranın akıbetinin ne olduğunu merak etmeye başladığını sözlerine ekleyen Baykent, “Çok büyük bir para değil belki ama aylar geçti neden oyalanıyoruz bilmiyorum. Sosyal medya üzerinden birkaç kişiyle konuştum, dava açmaya hazırlanıyoruz. Yapımcı şirkete şikayetçi olacağıma dair mail attım ancak cevap alamadım. Telefonla aradığımızda da muhatap bulamıyoruz. Bu yapım, düzenli olarak konser organize ediyor. Bizim paralarımızı nerelerde kullandılar, bilmiyorum fakat öğrenmek istiyorum” diye konuştu.

Festival için bilet alan çok sayıda kişi, şikayetlerin bildirildiği bir internet sitesine mesaj gönderdi. O şikayetlerden birinde de şu ifadeler yer aldı, “2022 yılı içerisinde yapılacak diye lanse edilen ve satışı yapılan Zeytinli Rock Festivali biletini 200 TL karşılığı iki adet günübirlik giriş bileti olarak aldım. Festival iptal edilmiş olmasına rağmen ödemiş olduğum bilet parasını iade alamadım. Bu konuda mağduriyetimin giderilmesini istiyorum”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER