A3 Haber

Anıtkabir’deki törende yine slogan: Her yer Tayyip, her yer Erdoğan!

Anıtkabir’deki törende yine slogan: Her yer Tayyip, her yer Erdoğan!

Anıtkabir’deki törende yine slogan: Her yer Tayyip, her yer Erdoğan!
Kasım 10
13:38 2022

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84. yılı dolayısıyla düzenlenen resmî törende AKP sloganları atıldı.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84. yılı dolayısıyla düzenlenen resmî törende Anıtkabir avlusundaki birkaç kişi, “Her yer Tayyip, her yer Erdoğan” tezahüratı yaptı.

Anıtkabir Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Yönetmeliğin, “Anıtkabir’in manevi varlığına yakışmayan her türlü tavır, hareket, söz, yazı ve davranışlara izin verilmez” hükmüne rağmen 10 Kasım 2019’daki resmi törende de slogan atılmış, CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Atamızın kabrine, kabir adabı bilmeyen holiganları kim dolduruyor? Bu artık kaçıncı ayıp?” tepkisini göstermişti.

30 Ağustos 2022’de, Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen resmî törende “Reis” ve “Dik dur eğilme, bu millet seninle” sloganı atmıştı.

29 Ekim 2019’da, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen törene de AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan katılmış ve “Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganı duyulmuştu. Yine, 10 Kasım 2019’da da “Recep Tayyip Erdoğan” tezahüratı yapılmıştı.

Hulusi Akar’a göre “uygun”

10 Kasım 2019’da, resmi törenler sırasındaki “Recep Tayyip Erdoğan” tezahüratı TBMM gündemine de taşınmıştı. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi vermişti. Akar, 12 Kasım 2019’da verilen soru önergesine 31 Ocak 2020’de yanıt vermişti. Yanıtında; “Anıtkabir’de ulusal ve resmi bayram günlerinde icra edilen devlet törenleri ve ziyaretlerle ilgili usul ve esaslar Anıtkabir Hizmetleri Yönergesi’nde düzenlenmiştir. 10 Kasım 2019 tarihindeki Atatürk’ü Anma Günü kapsamındaki faaliyetler daha önceki yıllarda olduğu gibi anılan Yönerge’ye uygun olarak icra edilmiştir” demişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER