A3 Haber

Boğaziçi’nde görevden alınan akademisyenin yerine eski THY müdürünün oğlu getirildi

Boğaziçi’nde görevden alınan akademisyenin yerine eski THY müdürünün oğlu getirildi

Boğaziçi’nde görevden alınan akademisyenin yerine  eski THY müdürünün oğlu getirildi
Kasım 10
14:02 2022

Boğaziçi Üniversitesi yönetimi Resmi Gazete’de yayımladığı ilanla, yandaş Yeni Şafak ve Akşam gazeteleri tarafından hedef gösterildikten sonra görevinden alınan akademisyen Tolga Sütlü’nün yerine, THY’nin eski genel müdürü Temel Kotil’in oğlu Enes Seyfullah Kotil’i getirdi.

Boğaziçi Üniversitesi yönetimi, genel biyoloji dalındaki kadroya, Türk Hava Yolları (THY) genel müdürlüğü görevinde bulunmuş ve şu an Türk Havacılık ve Uzay Sanayi Genel Müdürü olan Temel Kotil’in oğlu Enes Seyfullah Kotil’i atadı. Karar, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Boğaziçi Üniversitesi, 24 Ağustos tarihli resmi gazetede çok sayıda adrese teslim kadro ilanı yayımlamıştı. Bu ilanlardan ikisi moleküler biyoloji ve genetik bölümü içindi.

Diken’den Mehmet Baran Kılıç’ın haberine göre kadrolardan birine 2005-2016 arasında Türk Hava Yolları Genel Güdürlüğü görevinde bulunmuş ve şu an Türk Havacılık ve Uzay Sanayi Genel Müdürü olan Temel Kotil’in oğlu Enes Seyfullah Kotil atandı.

Enes Seyfullah Kotil, özgeçmişini sunmuş ve bölüm tarafından olumsuz görüş bildirilerek işe alınmamıştı. Adrese teslim ilan ise bölümün olumsuz görüş bildirmesinden 24 saat sonra açıldı.

Daha önce bu alanda yandaş Yeni Şafak ve Akşam gazeteleri tarafından hedef gösterilerek görevinden alınan Tolga Sütlü görev yapıyordu.

Düğüne AKP kabilesinin yarısı katılmıştı

Enes Seyfullah Kotil, 2012’de evlendi. Düğününeyse dönemin AKP hükümetinin yarısı katıldı ve evliliğe şahitlik etti.

Dönemin AKP’li İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın kıydığı nikahın o dönemki unvanlarına göre şahitleri şöyle: Dönemin başbakan yardımcıları Bülent Arınç ve Bekir Bozdağ, İçişleri bakanı İdris Naim Şahin, gümrük ve ticaret bakanı Hayati Yazıcı, Maliye bakanı Mehmet Şimşek, çevre ve şehircilik bakanı Erdoğan Bayraktar, çevre ve orman bakanı Veysel Eroğlu, ulaştırma, denizcilik ve haberleşme bakanı Binali Yıldırım ve milli savunma bakanı İsmet Yılmaz.

Düğüne dönemin cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le dönemin Dışişleri bakanı Ahmet Davutoğlu çelenk gönderirken, dönemin İstanbul valisi Hüseyin Avni Mutlu, THY yönetim kurulu başkanı Hamdi Topçu ve çok sayıda milletvekili de katıldı.

Düğüne, iş dünyasından da önemli kişiler katıldı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER