A3 Haber

BTK Twitter’ı kısıtladı, BTK Başkanı Twitter’dan başsağlığı diledi: VPN ile mi bağlandı?

BTK Twitter’ı kısıtladı, BTK Başkanı Twitter’dan başsağlığı diledi: VPN ile mi bağlandı?

BTK Twitter’ı kısıtladı, BTK Başkanı Twitter’dan başsağlığı diledi: VPN ile mi bağlandı?
Kasım 14
08:45 2022

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) İstiklal Caddesi’nde altı kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısının ardından bant daraltarak Twitter’a girişi kısıtladı. Ancak BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu başsağlığı mesajını Twitter üzerinden yaptı. Sosyal medya kullanıcıları Twitter kısıtlandığı halde Twitter’ı kullanan BTK Başkanı’na hangi VPN’i kullandığını sordu.

BTK Twitter’a girişi kısıtladı ama BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu da başsağlığı mesajını Twitter’dan yazınca sosyal medya kullanıcıları bu detayı affetmedi.

BTK, patlama sonrası internette bant daralttı BTK, patlama sonrası internette bant daralttı

Türkiye Twitter’a girmek için VPN’e zorunlu kılındı

Dün İstanbul’un en işlek yeri İstiklal Caddesi’nde meydana gelen terör saldırısında altı kişinin hayatını kaybettiği saldırı henüz yeni olmuşken vatandaşlar birden bire Twitter, Facebook, Whatsapp gibi uygulamaları kullanamamaya ve haberleşememeye başlardı. Nedeni BTK’nin sosyal medyayı bant daraltma yolu ile kısması çıktı. VPN olmadan kimse Twitter’a giremezken, BTK Başkanı Karagözoğlu’nun da mesajını Twitter üzerinden paylaşması sonucu kullanıcılar BTK Başkanı’nın da VPN kullanmak zorunda kaldığı yargısına ulaştı.

BTK Başkanı sosyal medyanın diline düştü: Hangi VPN’i kullanıyorsunuz?

Saldırı sonrası sosyal medya platformlarına erişim yasağı getirilmişken BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu’nun nasıl kullanabildiği ise soru işareti bıraktı. Bir kullanıcı “Ömer Bey hangi VPN’i kullanıyorsunuz, favori VPN uygulaması tercihinizi de kamuoyuyla paylaşır mısınız?” ifadelerini kullanarak BTK Başkanı’nın düştüğü durumu tiye aldı.

Bir başka kullanıcıdan ise “Buraya kısıtlama getirip buradan taziye yayınlıyorsunuz. Hangi VPN tavsiye edersiniz?” sorusu ile BTK Başkanı’nın karşısına çıktı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER