A3 Haber

İçişleri Bakanı Soylu: Bombayı bırakan kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Soylu: Bombayı bırakan kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Soylu: Bombayı bırakan kişi gözaltına alındı
Kasım 14
08:24 2022

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, “Bombayı bırakan kişi gözaltına alındı” dedi.

İstanbul’un en kalabalık mekanlarından İstiklal Caddesi’nde şiddetli bir patlama meydana gelmişti. Patlamada altı kişi hayatını kaybetmiş 81 kişi de yaralanmıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 03.30 sıralarında İstiklal’deki terör saldırısıyla ilgili patlamanın yaşandığı alanda açıklamalarda bulundu. Soylu, Beyoğlu patlamasında bombayı bırakan kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını söyledi.

Soylu şunları ifade etti: “Terörün yüzü acıdır. Bu mücadeleyi ne olursa olsun sürdüreceğiz. Teröristlere hayatiyet veren, resmi olarak para gönderen sözde müttefiklerimizin samimiyetsizlikleri ortadadır. Elde ettiğimiz bilgiler çerçevesinde PYD/PKK terör örgütü. Bu eylemi gerçekleştirilenlerin bize ne mesaj vermek istediklerini biliyoruz. Bu mesajı aldık. Karşılığını daha ağır vereceğiz. Bu mesajın karşılığı net bir şekilde ortaya çıkacaktır. Elbette ki büyük üzüntümüz var. 6 terör şehidimiz var. Allah rahmet eylesin. Hepsinin ayrı bir hikayesi var.”

Soylu, “Eylem talimatının Kobani’den geldiği değerlendirmesi var. Eylemi yapanın Afrin’den geçtiği konusunda bir değerlendirmemiz var. Daha önce 21 kişi gözaltına alınmıştı. Biraz önce bombayı bırakan kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce gözaltına alındı. Eğer yakalanmasalardı nereye gideceklerini de beyanlarında söylediler” şeklinde konuştu.

Beş yaralı yoğun bakımda

Yaralıların sağlık durumuyla ilgili de bilgi veren Bakan Soylu, “81 yaralımız vardı, 50’si taburcu oldu. Beş yaralımız şuanda yoğun bakımda, iki yaralımızın durumu ağır” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER