A3 Haber

Putin’den taziye mesajı: Türkiye ile teröre karşı işbirliğine hazırız

Putin’den taziye mesajı: Türkiye ile teröre karşı işbirliğine hazırız

Putin’den taziye mesajı: Türkiye ile teröre karşı işbirliğine hazırız
Kasım 14
11:48 2022

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İstiklal Caddesi’ndeki saldırıyla ilgili olarak AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a taziyelerini iletti.

Sputnik Türkçe’nin aktardığı habere göre, Rusya Devlet Başkanı Putin, İstiklal Caddesi’nde altı kişinin yaşamını yitirdiği, 81 kişinin yaralandığı bombalı saldırı sonrası AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a taziyelerini iletti.

Kremlin’den yapılan açıklamaya göre, Putin, mesajında, İstanbul’da meydana gelen trajik terör saldırısı nedeniyle taziyelerini sundu. Kurbanların aileleri ve yakınlarına da desteklerini vurgulayan Putin, şunları söyledi:

  • Yaralananlara da acil şifalar diliyoruz. Terörün her çeşidi ve yapısıyla mücadelede, Türk ortaklarımızla mümkün olduğu kadar yakın işbirliğine hazır olduğumuzu yeniden teyit ediyoruz.
  • Yaşamını yitirenlerin ailelerine acılarını paylaştığımı ve onları desteklediğimi, yaralananlaraysa acil şifa dilediğimi iletmenizi rica ediyorum.

Bununla beraber Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da şu an için Putin ile Erdoğan arasında telefonda görüşmesi planlanmadığını belirtti.

“Şimdilik böyle bir plan yok, fakat böyle bir telefon görüşmesi üstünde birkaç saat içinde anlaşılabilir” diyen Kremlin Sözcüsü, Putin ve Erdoğan’ın telefonda görüşmesi hâlinde, süresi bu hafta içinde dolacak olan tahıl koridoru anlaşmasının da ele alınıp alınmayacağı sorusuna “(Putin ve Erdoğan’ın ele alacakları) pek çok konu var” yanıtını verdi.

İlgili haberler:

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER