A3 Haber

Yunanistan Başbakanı Miçotakis’ten Türkiye’ye taziye

Yunanistan Başbakanı Miçotakis’ten Türkiye’ye taziye

Yunanistan Başbakanı Miçotakis’ten Türkiye’ye taziye
Kasım 14
15:21 2022

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, İstanbul’da meydana gelen patlamayla ilgili taziye mesajı yayınlayarak, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Türk halkına başsağlığı diledi.

Yunanistan yönetimi, dün İstanbul’da meydana gelen altı kişinin yaşamını yitirdiği, 81 kişinin ise yaralandığı terör saldırısıyla ilgili Türkiye’ye taziye mesajı gönderdi.3

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou sosyal medyada hesabından yaptığı paylaşımda, “İstanbul’da meydana gelen korkunç patlama nedeniyle çok sayıda can kaybının yaşanmasının şokunu yaşıyoruz. Yunan halkı ve şahsım adına, kederli ailelere en derin taziyelerimi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyorum” ifadesini kullandı.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis de yayınladığı taziye mesajında yaralılara acil şifalar dilediğini belirterek, yaşamını yitirenlerin ailelerine, Erdoğan’a ve Türk halkına başsağlığı diledi. Miçotakis, “Yunanistan, terörün her türlüsünü kesinlikle kınamaktadır” dedi.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, “Yunanistan terörü kesin bir dille kınıyor. Türk hükümetine ve Türk halkına en içten taziyelerimizi sunuyoruz” ifadeleri kullanılmıştı.

İlgili haberler

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER