Site icon A3 Haber

HDP’li Buldan’dan Bahçeli’ye yanıt: Bir hafta sonra fabrika ayarlarına döndü

Partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Buldan, MHP lideri Bahçeli’nin partisinin hedef alan açıklamalarına yanıt verdi. Bahçeli’nin bir hafta sonra fabrika ayarlarına döndüğünü söyleyen Buldan, “Bugün konuşan MHP Genel Başkanı’nın 8 Kasım’da konuşan MHP Genel Başkanı ile bir araya gelerek ortak bir karar vermelerinde fayda var” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, bugünkü grup toplantısında, “HDP’nin siyaset hayatında yer almasına tahammül edemiyoruz” ifadeleriyle partisini hedef alan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yanıt verdi. Buldan, “Geçen hafta AKP heyetinin, partimizi ziyaret etmesiyle gayet doğal demişti. Bugün yine HDP’yi hedef aldı. Bir hafta sonra eski ayarlarına geri dönen bir MHP Genel Başkanı ile karşı karşıyayız. Kendisine tavsiyemiz şudur; bugün konuşan MHP Genel Başkanı’nın 8 Kasım’da konuşan MHP Genel Başkanı ile bir araya gelerek ortak bir karar vermelerinde fayda var” diye konuştu.

Buldan, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sözlerine, İstanbul’daki İstiklal Caddesi’nde altı kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırıyı kınayarak başlayan Buldan, “İstanbul’un merkezi Taksim’de 2 gün önce yaşanan patlamada şimdiye kadar 6 yurttaşımız hayatını kaybetti ve aralarında ağır yaralıların da olduğu 81 yurttaşımız yaralandı. Konuya ilişkin yaptığımız ilk MYK açıklamamızda tarifsiz acımızı paylaşmış, halklarımıza başsağlığında bulunmuştuk. İktidar aklı Taksim’deki patlamada gerçekleri karartmaya ve gerçekleri gizlemeye çalışıyor. Bu vahşetin ilk anından itibaren manipülasyona başlayan, algı operasyonlarından medet uman akıl, sosyal medya karartması ve yayın yasağıyla ne yazık ki Türkiye halklarının gerçekleri öğrenmesini de engellemeye çalışmıştır. Ancak çok geçmeden, ortada bir bombalı saldırının ve acımasız bir katliamın olduğu anlaşılmıştır” ifadelerini kullandı.

“Partimiz failleri kim olursa olsun katliamcı saldırıların karşısında durmaktadır”

Buldan, şöyle devam etti: “Öncelikle belirtelim ki, partimiz bu ülkede şiddetsiz, çatışmasız, özgür ve eşit bir yaşam için mücadele eden, bunun için ağır bedeller ödeyen, Ankara’da, Suruç’ta, Diyarbakır meydanında bu şiddetin doğrudan hedefi haline gelen bir partidir. Gerekçesi ne olursa olsun, failleri kim olursa olsun, bu tür katliamcı saldırıların tavizsiz bir şekilde karşısında durmuştur ve durmaktadır. Yurttaşları hedef alan bu insanlık düşmanı saldırıları kınamakta ve lanetlemektedir. Yaşadığımız büyük kayıpların ve derin acıların son bulması için mücadelemizi tam bir kararlılıkla sürdürmekteyiz.”

Buldan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Biz bu saldırıları 2015’teki 10 Ekim Ankara Gar Katliamından, Suruç Katliamından, partimizin mitingine yönelik Diyarbakır’da gerçekleştirilen katliamdan, Antep’teki düğün katliamından ve IŞİD eliyle gerçekleştirilen sayısız saldırılardan biliyoruz ve tanıyoruz. Türkiye toplumuna korku salarak, şiddet ortamını büyüterek siyaseti dizayn etme çabalarına da yabancı değiliz. Algı operasyonları ile toplumu kutuplaştırarak karanlık planlarla seçim sürecini dizayn etme çabalarına HDP olarak asla izin vermeyeceğiz ve tüm demokrasi, hukuk ve adalet mücadelesi sürdürenlere de çağrı yapıyoruz ve bu konuda ortak tutum sergilenmesinin elzem olduğunu belirtiliyoruz.

“Demokratik siyasette ısrarcı ve kararlıyız”

“Varlığını HDP’nin yokluğuna, HDP’siz siyaset zeminine bağlayanlar büyük yanılıyorlar”

“Çöken hanedanlığınızla baş başa kalacaksınız”

“Yandaşların birini bir kez daha ihya etmişler”

Exit mobile version