A3 Haber

Kılıçdaroğlu’ndan Bahçeli’ye kanun teklifi çağrısı: Saraydan kendini kurtar

Kılıçdaroğlu’ndan Bahçeli’ye kanun teklifi çağrısı: Saraydan kendini kurtar

Kılıçdaroğlu’ndan Bahçeli’ye kanun teklifi çağrısı: Saraydan kendini kurtar
Kasım 15
14:02 2022

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • Bugün KKTC’nin 39’uncu yılı. CHP olarak, Türkiye’den KKTC’ye soydaşlarımıza en içten sevgi, saygılarımızı gönderiyoruz. Semerkand’da bir toplantı var, Türk Teşkilatları Zirve Toplantısı. KKTC de gözlemci olarak bulunuyor. Bundan son derece mutluyuz. Bu çabayı gösteren herkese teşekkür ederim.
  • Siyaset toplumun var olan sorunlarını çözmek için yapılır. Siyasetin zenginleşme aracı olmadığını, yolsuzluk yapma aracı olmadığını ifade ettim. Bugüne kadar genel başkanlık yaptığım süre içinde toplumun en zayıf halkalarıyla işbirliği yapmaya çalıştım. Taşeron işçiler bunun örneğidir. Onları örgütledik ve haklarını aldılar.

“Kaçak çayları Rize meydanında yakacağım”

  • Çaykur’un 9 bin 300 mevsimlik çalışanı var. ‘Bizim sorunumuzu kim dile getirecek?’ diye soruyorlar. Rize’ye, Rizelilere, 9 bin 300 mevsimlik işçiye sesleniyorum. Senin sorununu çözecek kişinin adı Bay Kemal’dir. O sorunu çözeceğiz. Kaçak çayları Rize meydanında yakacağım. Rize’de oyumuz düşük farkındayım ama orada bir sorun var ve çözülmesi lazım. Bunlar çözemezler, ceplerini doldurmakla meşguller. Ama o sorunu çözeceğiz. Rizeliler belki unuttu ama bay Kemal asla unutmaz, kaçak çayları Rize meydanında yakacağım.

“Mert olacaksınız, oyunuzu vereceksiniz”

  • Tek şey istiyorum. Sandığa gittiğinizde, ‘Benim sorunumla kim ilgilendi, kim çözme sözü verdi?’ diyeceksiniz oyunuzu ona göre kullanacaksınız. Mert olacaksınız, oyunuzu vereceksiniz. Bay Kemal gelecek sorunu çözecek. Nokta. Öğretmenler aynı şekilde. Yok ücretli, yok sözleşmeli… Hiç endişe etmeyin. Orman köylüleri ile ilgili özel bir açıklama yapacağım. Onlara vaatlerimi tek tek sıralayacağım. Sizin sorunlarınızı tereyağından kıl çeker gibi çözeceğim.

Bahçeli’ye çağrı

  • Şehit yakınları ve gaziler arasındaki ayrımcılık… Ya şehit yakınları arasında gaziler arasında ayrımcılık olur mu? Siz şehitler arasında ayrımcılık yapıyorsanız kusura bakmayın vatansever değilsinizdir. bir insan neden şehit olur? Vatanına bayrağını savunurken hayatını kaybediyor. Ayrımcılık olur mu? Olmaması lazım. Ama bu ayrımcılık üzülerek ifade ediyorum ki var. 15 Temmuz şehit ve gazileri için 2 bin 600 liralık ödeme 4 bin liraya çıkarıldı. Peki diğer şehit yakınları ve gaziler için bu para verilmiyor? Ne dedik, sorun varsa adresi belli, Cumhuriyet Halk Partisi. Sorunları çözen, adaletle davranan bir parti. Bu konuda 15 kanun teklifi verildi. En çok kanunu veren CHP, MHP’den de üç dört arkadaş onlar da kanun teklifi vermişler. MHP’nin genel başkanına parantez açarak sesleniyorum eğer Türkiye’nin bu temel sorununu çözmek bu ayrımcılığı ortadan kaldırmak istiyorsan, şehitlere saygılıysan, gazilere saygılıysan bu kanunu getir parlamentodan oy birliği ile çıkaralım. Bizim değil senin olsun. Çıkaralım. Ben çıkaracağım ama Saray izin vermiyor diyebilirsin. Bir kere de Saray’ı dinleme, Kılıçdaroğlu’nu dinleyeceğim de. Bir de Saray’dan kendini kurtar, neden Saray’ın emrine giriyorsun? Milliyetçilik nedir? Şehitlere saygı duymaktır. Milliyetçilik ve ülkücülük gazinin hakkını şehit yakınlarının hakkını teslim etmektir. Gerçek anlamda milliyetçi parti cumhuriyet halk partisidir.
  • 20 yıllık iktidarında AKP bir fabrika yaptı mı? Bir gübre fabrikası, bir şeker fabrikası, bir çimento fabrikası? Allah rızası için bir tane yaptı mı? Yapmaz çünkü AKP’nin tepesindeki, tefecilere hizmet için görevlendirilmiş bir kişidir.

Yeni Akit’e Tepki

  • Bu bir aparat; kin ve öfke kusan, Saray’ın beslemelerinin oluşturduğu bir aparat. Bu hedef göstermenizin, beş para etmez dilinizin hesabını sormazsam namerdim.

“O sınır kapılarından nasıl geçtiler”

  • Her türlü küfrü hakareti yaptılar. ‘Bu terörist kaçak yollarla ülkemize girmiş’ diyorlar. Biz Hudut namustur’ dediğimizde niye hakaret ettiniz? Sınırı geçecekler, İstanbul’a gelecekler, fabrikada çalışacaklar, bombayı patlayacaklar, insanlar hayatını kaybedecek ve birileri bunun hesabını vermeyecek… Olmaz. O sınır kapısından bunlar nasıl geçtiler? O sınırı yol geçen hanına kim döndürdü? Bizim bilmediğimiz ne kadar terörist uyuyan hücre olarak yer alıyor? Terör bir insanlık suçudur, ortak tavır takınmak zorundayız. 30-35 yıldır hala terörle mücadelede ciddi yol alınmışsa bir sorunumuz var demektir.
  • Ülkeyi yöneten zata seslenmek istiyorum; sen ne iş yapıyorsun? Maden faciası olur, tren faciası olur, terör saldırısı olur sorumlusu yok. Çok açık ve net konuşacağım. Siyaset böyle günler olmasın diye yapılır. Siyaseti sınırları yol geçen hanına çevirirseniz bu olur. Namuslu insanlar, ülkesini, vatanını sevenler böyle siyaset yaparlar. Herkes iyi dinlesin; bu yalanlara kimsenin kanmasını istemiyorum. Artık bu milletin canına kast ediliyor. Bunlar ne komşuluk ne sahiplik ne ensar ne muhacir bilir. Tek inandıkları mevki, makam ve para.

Taksim’deki saldırı

  • Altı vatandaşımız hayatını kaybetti, 100’e yakın yaralımız var. Herbirinin ayrı hikayesi var. 6 canımızı terör aramızdan aldı. Birileri var ki sevinci, üzüntüyü bozmak için elinden geleni yapıyor. İnsanlar sarılmasın, kucaklaşmasın istiyorlar. Acısını, sevincini paylaşmasın istiyorlar. Bunların bazıları siyasetçi, bazıları gazeteci, bazıları da yönetici kılığında aramızda geziyor. Zehir saçan bir dilleri var. Terör saldırısında nifak nasıl çıkabilirim diye arayış içine girenler var. Bunlar alçak insanlar. Her şeyden bir şeyler yapmaya çalışan, sarayın oluşturduğu bir aparattır bu. Bu aparatı kullananlar bilsinler ki, bu fotoğrafı olan kişi terör örgütünün pusu kurduğu kişidir. Başka terör örgütünün saldırı planladığı kişidir. Bu fotoğraftaki kişi utanmadan, sıkılmadan suçladığınız kişidir. Bu yalanlarınızın, hedef göstermenizin, beş para etmez dilinizin hesabını sormazsam namerdim. Biz CHP’yiz ve ben CHP Genel Başkanı’yım. İşine geldiğinde terör örgütüyle iş tutanların, işine geldiğinde teröristlerle mektup arkadaşlığı yapanların bize vatan millet dersi vermeye yürekleri yetmez, hadlerini bilecekler.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER