Site icon A3 Haber

Akşener’den bombalı saldırı yorumu: İktidar, bir teröristin mülteci kılığında dört ay ülkemizde yaşamasına göz yummaz!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM’deki grup toplantısında yaptığı konuşmada İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı saldırı üzerinden iktidara yüklendi. Akşener, “Terörle mücadele kusursuz işleyen bir devlet aklı olmadan yapılamaz. Terörle mücadelede hiçbir şey gözden kaçırılamaz. Terörle mücadelede yapılan ilk hata son hatadır. İktidarın esas önceliği de eylemi daha yapılmadan önlemesidir” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM’deki grup toplantısında gündemi değerlendirdi.

Akşener, açıklamalarında geçtiğimiz Pazar meydana gelen bombalı saldırıya ilişkin iktidarı eleştirdi. Altı kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin de yaralandığı saldırıyla ilgili iktidara yönelik sert çıkışlar yapan Akşener, “Terörle mücadele, siyasi ihtirasları kaldırmaz. Terörle mücadele kusursuz işleyen bir devlet aklı olmadan yapılamaz. Terörle mücadelede hiçbir şey gözden kaçırılamaz. Terörle mücadelede yapılan ilk hata son hatadır. İktidarın esas önceliği de eylemi daha yapılmadan önlemesidir” diye konuştu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bombalı saldırının yaşandığı gün G20 Liderler Zirvesi kapsamında Endonezya’ya gitmesini de eleştiren Akşener, “Sayın Erdoğan’ın yurtdışında seyahatini iptal etmesini ya da en azından milletçe yas tutarken kendisini dans gösterisiyle karşılatmamasını beklemek en doğal hakkımızdı” dedi.

Saldırıyla ilgili yaptığı açıklamalarda kontrolsüz göç sorununa da değinen Akşener, “Bu tehlikeli ve kontrolsüz göçün geldiği nokta apaçık ortada. Bu vahim tablo karşısında ise iktidar, sınırlarımızın kevgire dönmesine karşı önlem almak yerine, o sınırlardan ülkemizin kalbine sızarak estirilen terörden sızlanmayı tercih ediyor. Sayın Erdoğan ve arkadaşlarına seslenmek istiyorum; herkes aklını başına alsın. Sirk yönetmiyorsunuz, devlet yönetiyorsunuz devlet” ifadelerini kullandı.

Akşener’in açıklamalarından satır başları şöyle:

“Teröre asla teslim olmayacağız”

Erdoğan’a ziyaret eleştirisi

Exit mobile version