A3 Haber

Ebubekir Şahin, bütçe sunumu sırasında protesto edildi: “Sansürcü başkan!”

Ebubekir Şahin, bütçe sunumu sırasında protesto edildi: “Sansürcü başkan!”

Ebubekir Şahin, bütçe sunumu sırasında protesto edildi: “Sansürcü başkan!”
Kasım 17
19:29 2022

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı sunum sırasında muhalefet milletvekilleri tarafından “Sansürcü başkan” denilerek protesto edildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda protesto edildi. Sunumu sırasında muhalefet milletvekilleri tarafından “Sansürcü başkan” denilen Şahin’in sözü protestolar nedeniyle sık sık kesildi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bugün Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ona bağlı kurumların bütçesi görüşülüyor. Komisyon’da RTÜK’ün bütçesini, Ebubekir Şahin sundu. Sunum sırasında Şahin, muhalefet milletvekilleri tarafından sık sık “Sansürcü başkan” ifadeleriyle protesto edildi.

Şahin sunumunda, “Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun izleyici ve dinleyicilerin ifade ve haber alma özgürlüğünün teminatı olmaya devam ettiğini” savundu.

Şahin, sunumda özetle şunları söyledi:

“Yayıncılık alanında milli güvenlikten taviz vermeyen; çocuk, kadın, yaşlı ve engellilere pozitif ayrımcılık yapan Üst Kurul’umuz, toplumsal ve kültürel değerlerimizi koruma görevini bihakkın yerine getirmektedir.

Mevcut durumda ülkemizde karasal uydu, kablo ve internet ortamında yayın yapan aktif bin 277 adet özel medya hizmet sağlayıcı bulunmaktadır. Her vatandaşımız, Alo 178, 444 1 178, RTÜK iletişim hatları, RTÜK mobil uygulamaları ve CİMER üzerinden yayınlarla alakalı şikayet ve önerilerini RTÜK’e iletebilmektedir. 1/1/2022-31-10/2022 tarihleri arasında Radyo ve Televizyon Üst Kurulu iletişim merkezine toplam 29 bin 291 bildirim gelmiştir. Bu bildirimlerin yüzde 56,7’si erkeklerden, yüzde 43,2’si kadınlardan oluşmaktadır. En fazla bildirim ve şikayet alan dizeler, ikinci sırada reality showlar, üçüncü sıradaki ise beceri ve direnç yarışmalarıdır.

“Alt sosyoekonomik gruplara mensup çocukların dijital bağımlılığı daha yüksek”

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, ülkemizin geleceğinin umudu ve hazinesi konumunda olan gençlerimizin fiziksel, zihinsel, psikolojik ve ahlaki girişimlerini ön planda tutan, çıkarlarını gözeten bir tutum izlemeyi görev bilmiştir… Araştırmamızda, alt sosyoekonomik gruplara mensup ailelerin çocuklarının dijital bağımlılığının daha yüksek olduğu maalesef ortaya çıkmıştır. Ailelerin bu hususa ilişkin farkındalığının artması ve çocuklarının karşılaşabileceği risklere karşı dikkatli olmaları son derece önemlidir. Televizyon izleme süresi, dünya genelinde 2 saat 54 dakikadır. Türkiye genelinde ise 4 saat 33 dakikadır, gençlerde ise 1 saat 42 dakika olarak belirlenmiştir. Araştırmaya göre ayrıca 15-21 yaş grubu gençlerin yüzde 76,3’ü televizyon izliyor iken yüzde 23’7’si de televizyon izlememektedir. Gençlerin izleme süresi ise 2018 yılında 2 saat 51 dakika iken 2021 yılında 1 saat 42 dakikaya gerilemiştir.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER