A3 Haber

Süleymaniye’de patlama: Ölü ve yaralılar var

Süleymaniye’de patlama: Ölü ve yaralılar var

Süleymaniye’de patlama: Ölü ve yaralılar var
Kasım 18
09:39 2022

Irak’ın Süleymaniye kentinde akşam saatlerinde meydana gelen patlama neticesinde çöken binada şu anki verilere göre dört ölü dokuz da yaralı var.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Süleymaniye Polisi Sözcüsü Serkewt Ahmet, Kaziwe Mahallesi’nde akşam saatlerinde bir patlama meydana geldiğini kamuoyuyla açıklarken Rudaw Muhabiri Nizar Ceza, patlamanın LPG sisteminden kaynaklandığını aktardı.

Görgü tanıkları patlamanın meydana geldiği saatlerde evlerde misafirlerin olduğu dolayısıyla da binada olağan durumların dışında bir kalabalık olduğunu ifade ederken bir başka görgü tanığı, “Biz kişinin cesedini çıkardık, birkaç kişiyi de yaralı hâlde kurtardık. Yaklaşık 20 kişi daha enkazın altında kalmış olabilir” dedi.

Rudaw’ın yaptığı habere göre Süleymaniye Acil Durum Servisleri Müdürü, “12-15 yaralıyı hastaneye ulaştırdık. Enkaz altında da kalanlar var. Hasarın boyutu hakkında ayrıntılı bir bilgiye sahip değiliz” derken yine olay yerindeki muhabirler bazı araçların da enkaz altında kalarak maddi hasara uğradığını kaydetti.

Süleymaniye Valisi: dört ölü dokuz yaralı var

Konuya ilişki basın açıklaması yapan IKBY Süleymaniye Valisi Dr. Heval Ebubekir, patlama sonucunda dört kişinin yaşamını yitirdiğinin, dokuz yaralının yanı sıra enkaz altında bulunanların da olduğunu belirtti.

Ayrıca Vali Ebubekir, patlamanın damdaki bir gaz tankından kaynaklandığını aktardı. Yaşanan patlama neticesinde yaşanan ölümler ve yaralılar için IKBY yöneticileri ve siyasi parti liderleri taziye mesajları yayınladı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER