A3 Haber

Bakan Varank’ın akrabasına Bodrum’da kupon arazi kıyağı

Bakan Varank’ın akrabasına Bodrum’da kupon arazi kıyağı

Bakan Varank’ın akrabasına Bodrum’da kupon arazi kıyağı
Kasım 19
13:55 2022

Bodrum’da deniz manzaralı 180 bin metrekare büyüklüğündeki arazi için düzenlenen ihaleyi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın akrabasının şirketi kazandı.

Emlak Konut’un projelerinden biri olan “Muğla Bodrum Ortakent Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi” ihalesinin ikinci oturumu 3 Kasım’da yapıldı. Nihai teklifler incelendiğinde gelen en yüksek teklifin Cevahir İnşaat ve HB Grup İnşaat ortaklığından yapıldığı belirtildi. İkinci oturumda teklif veren 14 firma arasında Kalyon, Dap Gayrimenkul, Vema Holding, Öz Er-Ka İnşaat, Baş Yapı gibi şirketler yer alıyordu.

Sözcü’den Yaşar Enter’in haberine göre, İhaleyi alan HB Grup İnşaat şirketinin iki ortağı ise Bakan Mustafa Varank’ın amcasının oğlu Sedat Varank ve Gülhan Düzgün Varank. Şirketin oluşturduğu ortaklığın söz konusu araziden en az 6 milyar 91 milyon TL sağlayacağı belirtildi. Emlak Konut’un kazancı ise en az 4 milyar 61 milyon TL olacak. Projeden sağlanacak toplam gelir ise 10 milyar 152 milyon 500 bin TL olarak hesaplandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER