A3 Haber

Meteoroloji’den kuvvetli rüzgar ve sağanak uyarısı

Meteoroloji’den kuvvetli rüzgar ve sağanak uyarısı

Meteoroloji’den kuvvetli rüzgar ve sağanak uyarısı
Kasım 20
09:58 2022

Meteoroloji, 20 Kasım Pazar gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı. Marmara ve Ege’de kuvvetli rüzgarın etkili olması beklenirken beş il için de gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre özellikle Marmara ve Ege’de kuvvetli rüzgarın etkili olması beklenirken, Akdeniz’de etkisini gösteren kuvvetli sağanak yağışın yurt genelinde etkili olacağı ifade edildi.

Kasım ayının son günlerine yaklaştığımız bugünlerde soğuk hava etkisini gün geçtikçe göstermeye başladı. Zaman zaman etkili olan kuvvetli rüzgar ve sağanak yağışların da etkisini arttırması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava tahmin raporuna göre özellikler Marmara ve Ege’de saatte 70km hızı bulabilecek rüzgarların şiddetli bir şekilde esmesi bekleniyor. Vatandaşlara yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarıda bulunan uzmanlar ayrıca sağanak yağış için bölge bölge uyarılarını sıraladı.

Yurt genelinde parçalı ve az bulutlu, Edirne, Kırklareli, Muğla, Antalya ve Ayvalık çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer yer pus ve sis hadisesi görülmesi bekleniyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER