A3 Haber

Gaziantep Karkamış’a roketli saldırı: Ölü ve yaralılar var

Gaziantep Karkamış’a roketli saldırı: Ölü ve yaralılar var

Gaziantep Karkamış’a roketli saldırı: Ölü ve yaralılar var
Kasım 21
12:12 2022

Gaziantep’in Karkamış ilçesine, Suriye’nin Ayn El Arap bölgesindeki PKK/YPG’liler tarafından roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda üç kişi yaşamını yitirdi, ikisi ağır altı kişi de yaralandı.

Suriye’nin Ayn El Arap bölgesindeki PKK/YPG’liler tarafından Gaziantep’in Karkamış ilçesine roketli saldırı düzenlendi. Teröristlerin ateşlediği beş roket mermisi, yerleşim yerlerine isabet etti. Saldırıda üç kişi yaşamını yitirdi, ikisi ağır altı kişi de yaralandı. Yaralılar, bölgeye sevk edilen ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

Gaziantep Valisi Davut Gül, “Terör örgütü tarafından Fırat’ın doğusundan Karkamış ilçe merkezine 5 adat havan/roket atılmıştır. Sivil yerleşim merkezlerine isabet eden saldırıda; 2 hemşehrimiz vefat etmiştir. İkisi ağır olmak üzere altı vatandaşımız yaralanmıştır” ifadelerini kullandı.

Saldırının ardından teröristlerin bulunduğu noktalar, sınırda konuşlu birlikler tarafından obüs ve çok namlulu roketatarlarla ateş altına alındı.

Teröristlerin ateşlediği bazı roket mermilerinin de sınırın diğer tarafındaki Cerablus kentinde yerleşim yerlerine isabet ettiği öğrenildi.

Soylu: Üç vatandaşımız hayatını kaybetti, bir tanesi çocuk

İçişleri Bakanı Soylu, olaya ilişkin açıklama yaptı ve şunları söyledi:

  • Sınır ötesinden bir havan atıldı, bizim ilk tespitimize göre 3 havan atışı gerçekleşti. Ardından bunların yerleşim yerine isabet edenleri oldu. 6 yaralımız vardı. 3 vatandaşımız hayatını kaybetti, bir tanesi çocuk

Eğitime bir gün ara verildi

Gaziantep’in Karkamış ilçesinde havanlı ve roketli saldırı sonucu birçok ev, iş yeri ve araç hasar gördü. Nigar Tiryakioğlu Anadolu Lisesi ile Kocatepe İlkokulu’nda da hasar oluştu. Bir öğretmenin yaşamını yitirdiği saldırının ardından ilçede eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Patlamanın oluşturduğu basınçla okulların ve roket ile havanların düştüğü bölgelerdeki ev ve işyerleri ile araçların da camları kırıldı. Karkamış Sınır Kapısı yakınında bulunan TIR da saldırının hedefi oldu. Yakınına düşen roketin yangın çıkarmasıyla TIR, kullanılamaz hale geldi. Bölge halkı, ev ve iş yerlerinin önünden cam kırıklarını ve şarapnel parçalarını toplamaya başladı.

Dün de roket atışları oldu

İlçeye dün de roket saldırısı yapılmıştı. YPG/PKK tarafında Karkamış’a atılan dört roket boş alana isabet etmişti.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER