A3 Haber

Hıncal Uluç yaşamını yitirdi

Hıncal Uluç yaşamını yitirdi

Hıncal Uluç yaşamını yitirdi
Kasım 21
08:14 2022

Uzun süredir yoğun bakımda olan Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, 83 yaşında yaşamını yitirdi.

Sağlık sorunları sebebiyle 8 Temmuz’da yoğun bakıma alınan ve sonrasında taburcu edilmesine karşın yeniden yoğun bakıma alınan Hıncal Uluç, bir aydan fazla süredir hastanede gözetim altındaydı.

Uluç’un ölüm haberini, program yapımcısı ve spor yazarı Faik Çetiner sosyal medyadan duyurdu. Çetiner, “Hıncal Uluç, vefat etti. Uluç ailesinin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Hıncal Uluç kimdir?

1 Kasım 1939’da Kilis’te dünyaya geldi. İlkokula Bandırma’da, ortaokula Antakya’da başlamış ve geri kalan eğitimini de Ankara Kurtuluş Lisesi’nde tamamlamıştır. Bir dönem İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde öğrenim görmüş, sonrasında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni kazanmıştır. Demokrat Parti’den ayrılan bir grubun kurduğu Hürriyet Partisi, Yenigün adıyla bir yayın organı kurmuş, Uluç, Mehmet Ali Kışlalı’nın desteği ile 17 yaşındayken sıkıyönetim gereği altı sayfa çıkan gazetenin spor sayfasını hazırlamaya başlayarak gazeteciliğe adım atmıştır. Uluç, 1964’te liseden mezun olduktan bir yıl sonra Mamak Muhabere Okulu’nda iki yıl askerlik yapmıştır. Askerden döndüğü 1967’de Mehmet Ali Kışlalı başta olmak üzere eski Yenigün ekibinin çıkardığı Yankı gazetesinde çalışmaya başlamıştır. Oktay Kurtböke Cumhuriyet gazetesinin yayın yönetmeni olduğu için Uluç, “Yankı” ile paralel iş yürüterek burada haftada iki gün spor yazıları yazmaya başlamıştır, TRT kurulunca pazartesi günleri yine Cumhuriyet’te tam sayfa TV gazetesi yapmıştır. 1980’de Gelişim Yayınları’nın sahibi Ercan Arıklı ile bir dergi çıkarmak üzere İstanbul’a gelen Uluç, Zafer Mutlu’nun daveti ile 1990’da Sabah gazetesinde yazmaya başlamıştır.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER